Parfumska voda – Bvlgari Jasmin Noir in zakaj je kul

O razliki med parfumom, parfumsko vodo, toaletno vodo in kolonjsko vodo sem že pisal. Tokrat se bom dotaknil nečesa drugega, kar se mi zdi pomembno. In primer bo prenovljena parfumska voda Bvlgari Jasmin Noir.

Namreč kaj šteje pri samem parfumu? Vonj, definitivno! Vendar šteje tudi celotna izkušnja, kako dobiš parfum zavit, oz. v kakšno vrečko ti ga dajo in seveda izkušnja ko ga odpreš. Če je to samo škatlica, brez dodatne vsebine, potem je to nekaj drugega, kot če zraven dobiš še vrečkico v kateri ga lahko ženske nosijo v torbici med vsemi ostalimi tisoč stvarmi. In v končni fazi je pomembna tudi sama steklenička parfuma, ki lahko pritegne pozornost, ali pa nakupovalca celo odvrne. In če se vrnem nazaj k zgoraj omenjeni parfumski vodici – vrečka Bvlgari, fotografija stekleničke na zadnji strani embalaže, v notranjosti pa dodan “etui” za stekleničko, je to blizu tega, kar si vsaka ženske verjetno želi.


Oz. če vse skupaj poenostavim. Poleg tega, da mora biti parfum noro dober, da se mora ujemati z vonjem kože, predvsem pa da mora biti primeren priliki za katero ga ženske uporabljajo, je vsaj po moje odločilen moment za ženske tudi to, kako vse skupaj izgleda. In parfumerije naredijo veliko za to, da ženskam ponudji še malce več kot samo parfum!? Se motim?

Komentarji so zaprti.