American Express uporabljam zadnjih pet let in mesečni znesek, ki se mi nabere na tej kartici presega 2500€. Lansko leto, ko sva bila na počitnicah v ZDA, sem bil zelo “razpizden” in jezen na izdajatelja, kar je eskaliralo tudi v zapis American Express – plačevanje s kartico v Ameriki – NE, hvala!, ko sem ugotovil, da so mi zaračunali 3% provizijo pri pretvorbi valut $ v €, kar je zneslo 160€. Vendar sem se pomiril s tem, ker mi je American Express vseeno najboljše orodje za plačevanje preko spleta s PayPalom in imam nanj vezanih cel kup storitev, ki se mesečno same od sebe obnavljajo.

Vendar se vse spreminja. American Express je pred časom v Sloveniji dobil novega lastnika – Banko Koper, ki sodi pod okrilje Intese Sanpaolo. In stvari so se seveda spremenile. Namreč najprej je bilo treba prenesti vse uporabnike iz podjetja Centurion na Banko Koper, itd…


Že pred časom sem dobil preko PayPala obvestilo, da moja American Express kartica ni več povezana z mojim računom in da moram to storiti z novo kartico?? Do prejšnjega tedna mi ni bilo potrebno ničesar plačati s PayPalom, zato temu nisem posvečal nobene večje pozornosti. Ampak ko sem hotel v petej plačati par domen na Godaddyu preko PayPala, le to ni šlo. Ker sem v vmesnem času dobil novo AMEX kartico, sem jo poskušal povezati z računom, vendar vedno znova dobil obvestilo, da je avtorizacija zavrnjena.

Seveda sem poskusil plačati Godaddyu tudi samo z AMEX-om, vendar se je zgodila ista situacija. In sem klical na podporo AMEX-a, da mi plačevanje preko spleta s kartico ne deluje.

Takoj mi je bilo jasno, kaj se dogaja, ko mi je prijazen glas razložil, da mi lahko “odpre” plačevanje preko spleta za tri dni na kartici?!? WTF?? Ne potrebujem jaz omogočenega plačevanja za tri dni, ampak za celo leto (24/7). In nočem, vsakič ko bom hotel nekaj kupiti preko spleta, najprej klicati na podporo in razlagati, da bom kupoval preko spleta!

American Express, uporabniki smo tisti, ki jih vi potrebujete in morali se boste prilagajati in spremeniti zadeve. Sam namreč hočem možnost plačevanje preko spleta 24/7 brez predhodne “avtorizacije”. In sedaj bom moral spremljati katere stvari nisem plačal, ker moj AMEX račun ni povezan s PayPal računom??

Banka Koper, začnite razmišljati človeško, predvsem pa se začnite prilagajati uporabnikom. American Express v Sloveniji ni bil ENAKO bančna storitev, ampak je bilo precej bolj prijazno in prijetno. Ne uničite tega in ga ne vkalupite v povsem nesmiselne okvire!