V teh dneh se je začela “viralna” promocija “viralnega videa” Skoči v Portorož po družbenih omrežjih. Odzivi so večinoma pozitivni, kot tudi komentarji pod samim videoposnetkom.

No, jaz se pač nekako ne morem strinjati s tem, če je seveda namen tega videoposnetka da se privabi tuje turiste v Portorož. Preveč obrabljene stvari, nametano vse skupaj, predvsem pa predolgo. Če se postavim v vlogo tujega turista mi prvo pride na pamet, da je v Portorožu nekakšen cirkus in da so ljudje čudni. Vendar zopet, mogoče pa nisem jaz ciljna skupina tega videoposnetka in kot tak sem za njih nezanimiv.


Če pa ta video ni namenjen turistom, ki se jih vabi v Slovenijo, potem je zanimiv, precej drugačen, predvsem pa primeren za ta čas. Ustvarjalci so si dali duška in predvsem naredili nekaj, česar povsem ne razumem. To, da je veliko vsega je včasih veliko slabše, kot pa da je tisto kar je smiselno in je zavito v celoto. Ampak kdo sem jaz, da bi kritiziral, če nisem razumel niti videospota z Urško Čepin?!

11 Responses to Skoči v Portorož – “viralen video” za Portorož

 1. Viralno pravi:

  Saj nima veze če ne razumeš, glavno da se viralno kritizira. Slovenija smo slovenci.

 2. gašper pravi:

  Lepo si povedal. :D

 3. ROK pravi:

  Izvedba ja dobra, ne pa originalna, mislim da konkretno kopirajo

  tole:

 4. Gregor pravi:

  Za komercialno uporabo (reklama za TV ..) bo narejena skrajšana verzija.
  Meni je všeč

 5. Luka pravi:

  In Islandci so kopirali Matta:

 6. padalc pravi:

  Meni osebno je super tale video, pove bistvo: http://www.vimeo.com/14994553

 7. Desty pravi:

  Niti pomisliti nočem, koliko dela (snemanja) je bilo vloženega v tole… Super je!

 8. abcd pravi:

  Prevod: Obala DOGAJA.
  To ni slabo, preobrne ciljno publiko iz penzionistov na aktivne (konzumerske) turiste. V manj kot štirih minutah je toliko ponudbe, da si človek misli “bom vsaj 14 dni dol”. To je cilj. Portorož kot Las Vegas, New York. Brez majhnega slovenskega razmišljanja.

  Konec koncev je stal 60k eur, pa čeprav so vsi akterji, razen Eve, prostovoljci (brez plačanih potnih stroškov, malic ipd..prav prostovoljci).

 9. dr. Onyx pravi:

  Jaz sem jim pro bono naredil pa še razglednico v tem stilu.

 10. Passolini pravi:

  Mislim da je video velik korak naprej v promociji slovenskega turizma. Na eni strani imamo pristop brez idej v predelavi spota Moja dežela, na drugi strani pa nekaj drugačnega, kar je v tujini pravi trend. Za viralno širjenje pa itaq zadetek v polno.

 11. James pravi:

  Eden malo manj tipičen slovenski film s precej globljim pomenom, zgodbo in sporočilom je pred časom našel moj e-nabiralnik in je vreden ogleda: http://www.youtube.com/watch?v=o0cKppa8zKE

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.