Borut Pahor nima sreče v teh časih. Najprej se mu zgodi Urška Čepin, potem padejo referendumi, civilna iniciativa se začne zavzemati za predhodne volitve in potem se mu zgodi še Off the record, ki pristane na YouTubeu!

Namreč na “briefingu”, oz. neformalnem pogovoru v Mariboru z novinarju, je Borut Pahor odgovarjal na njihova vprašanja, ki pa niso bila, kot je bilo dogovorjeno na začetku, za javno uporabo! Pravila takega pogovora so, da se me ne citira, če pa boste menili, da je kaj uporabnega pa lahko uporabite…


In se je vse skupaj znašlo na YouTubeu. Kdo je to “uploadal” je vprašanje, ampak po podrobnem poslušanju posnetkov, je to lahko oseba, ki postavlja vprašanje pri 8:30 na prvem posnetku. Zakaj je to storil, mi sicer ni jasno, ampak sedaj sem sam končno dobil občutek da je Borut Pahor tudi precej “domač” človek, ki zna tudi kleno “kleti” in povedati kakšno besedo, ki je ne bi niti pričakoval iz njegovih ust!

p.s.: videoposnetki so izbrisani, ponavlja se Urška Čepin zgodba!! Če je to spin, da se dokaže da je Borut Pahor pravi “dec”, potem naj gre vse skupaj – v njegovem jeziku – “v rit”!

Borut Pahor – Off the record ! – 1. del

Borut Pahor – Off the record ! – 2. del

Borut Pahor – Off the record ! – 3. del

Borut Pahor – Off the record ! – 4. del

Borut Pahor – Off the record ! – 5. del

8 Responses to Borut Pahor – Off the record – YouTube

 1. Mirko pravi:

  Tole je jasno da je konstrukt. Verjetno vsi vedo, kdo je objavil posnetke… še sami so se izdali, pa se vsi delajo da noben tega ne ve. Slika objavljena na nekaj forumih in preverjena na 24ur.com je dovolj jasna.

 2. romario pravi:

  Pa to je nekdo reklamo za Pahorja naredil, saj sicer smo že obupali nad razumnostjo določenih njegovih rešitev. Bi pa vsekakor bilo prav, da se kršitev navodil vlade izplačevalcem visokih regresov maščuje in je bil že skrajni čas za revizijo vseh javnih zavodov in avtorskih pogodb, ki so po večini samo mehanizem za dodatno praznjenje javnega proračuna. V celotni zgodbi smo najbolj nasankali navadni javni uslužbenci, ki delamo kot svetovalci na ministrstvih in upravnih enotah za bistveno nižjo plačo od povprečne (navkljub sedmi stopnji izobrazbe), nimamo možnosti napredovanj, nismo plačani za povečane obsege dela, ki nam jih naložijo odhodi v pokoj zaposlenih in nimamo možnosti sklenitve avtorske pogodbe.
  Smo pa postavljeni v slabo luč zaradi požvižganja državnih družb (v večinski lasti države) na varčevalne ukrepe, preštevilnih zavodov (z direktorji in managementom) z visoko plačno maso in preugodnega napredovanja prejšnjih generacij javnih delavcev, ki z višjim nazivom niso prejeli tudi odgovornejšega dela – ta ostane nam, da bomo lahko “napredovali” – oni so že.

 3. Matjaž pravi:

  Vsekakor beda našega novinarstva. Off the record ni več off the record, kar pomeni, da odslej novinarji ne bodo dobivali polpreverjenih informacij. To niti ne botaka škoda. Večji problem se kaže v tem, da je določenim novinarjem več do “character assassination”, kar je očitno povezano z interesom neke od političnih opcij, kakor pa do poročanja in komentiranja. Določeni novinarji so že dolgo časa svojo pozicijo komentatorjev ali reporterjev izkoriščajo za PR storitve določenim političnim (ali gospodarskim) opcijam ali celo posameznikom.
  Tokrat je šel nekdo – s ciljem zabiti žebelj v Borutovo krsto – predaleč.
  Precej predaleč. Zlorabil je svoje poslanstvo. In rezultat, nivinarji ga niso izkljuvali kot črnega račka, temveč so se mirno naslajali na posnetkih naprej kakor, da je to normalno stanje.
  In to je vsa beda slovenskega novinarstva. Res je bedno.

 4. romario pravi:

  Še vedno mislim, da vsa stvar z objavo ‘off the record’ za Pahorja sploh ni slaba. Seveda obsojam dejanje novinarja, ki je zlorabil namen pogovorov, vendar se Pahor v tem pokaže bolj prizemljen, kot je zgledal pred referendumom, ko je javnim uslužbencem še grozil z zategovanjem pasu. Glede na pravico izražanja lastnega mnenja v neuradnem govoru mu nihče ne bi smel očitati besed v pogovoru. Mimogrede, Pahorju ne zaupam, ampak to je informacija ‘off the record’.

 5. dr. Onyx pravi:

  POP TV očitno tu blefira. Kakšen cinizem!

 6. Maja pravi:

  Pahor mačo wannabe se je poslužil metode starlet, ki bi rade javnosti pokazale, kako se dajejo dol, pa vseeno nočejo veljati za ku***, zato jim pornič kao po nesreči uide na internet. Kakšen bedak.

 7. Nanisimi pravi:

  Spet “pre-malo kruha” in iger za rajo da se zamoti !

 8. Andrej Volčanšek pravi:

  kr je spin. borut ima tako enourno tiskovko na youtube,.. nekaj podobnega kot zoranove predvolilne vsakodnevne tiskovke – dobra!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.