Prva mednarodna nogometna šola za otroke Juventus Academy v Sloveniji. V šolskem letu 2011/12 se bo na  dveh slovenskih osnovnih šolah (Osnovna šola Danile Kumar Ljubljana,  Osnovna šola Naklo) začel izvajati program mednarodne nogometne šole za otroke Juventus Academy. Program, ki poleg razvijanja športnih elementov vsebuje tudi elemente zdravega življenja, zdravstvene vzgoje ter razvijanje pozitivnih vrednot in so ga za Juventus Academy razvili na Univerzi v Torinu, bodo pod nadzorom strokovnjakov Juventus Academy izvajali usposobljeni športni pedagogi. Že v juniju bo na Osnovni šoli Danile Kumar v Ljubljani potekalo izobraževanje učiteljev športne vzgoje, ki bodo program izvajali.


Vsi zainteresirani, starši in otroci, se bodo lahko udeležili promocijskega treninga in tekem, ki jih bomo z novo usposobljenimi trenerji in glavnim trenerjem Juventus Academy organizirali na Mednarodnem dnevu v Kampu Šobec, v nedeljo, 12. junija, od 13. do 15. ure.

Otroke, dečke in deklice,  stare od 5 do 15 let se bo na šolah članicah JA Slovenija vpisovalo do 5. septembra, ko se bodo začeli treningi. K vpisu vabljeni tudi otroci, ki niso učenci šol, katere bodo nogometno šolo izvajale. Treningi bodo potekali 2-krat tedensko po 1,5 ure za mlajše otroke (od 5 do 11 let) in 3-krat tedensko po 1,5 ure za starejše otroke (12 do 15 let). Učenci bodo redno sodelovali na medsebojnih tekmah in tekmah z drugimim šolami in klubi.

Uvajanje programa finančno podpira Fundacija Moro. Častni pokrovitelj, ki bo sodeloval tudi pri aktivnostih in tekmah kot sodnik, je Drago Kos.

K sodelovanju pri projektu Juventus Academy vabimo vse zainteresirane šole. Več informacij dobite na [email protected] ali 041 393 867.