Kongresni trg, oz. Park Zvezda končno dobivata svojo pravo podobo. V nedeljo, ko sem se sprehajal po bolšjem trgu in zavil med ulicami do Uršulinske cerkve, sem bil presenečen nad pogledom, ki se je sedaj, ko bo garažna hiša pod Kongresnim trgom dokončana, odprl. Parkiranje bo poceni (za garažne hiše in v primerjavi s tujino, kjer sem dal za eno uro tudi 4 eure!) – za eno uro bo potrebno odšteti 1 euro, bližnji stanovalci pa bodo lahko parkirali za 50 eurov na mesec!


Ljubljana se, čeprav nekateri menijo ravno nasprotno, razvija in doživlja najlepša leta po osamosvojitvi. Oz. tudi že dlje časa nazaj, ko se je namesto da bi se karkoli gradilo, spreminjalo, urejalo, na to preprosto pozabilo. In če se spomnim par let nazaj, ko je bil Prešernov trg še speljan promet in kako so se nekateri prebivalci pizdili, ko se je zaprlo za promet mestno jedro, potem lahko zapišem samo to – kapo dol županu, da ima jajca da spreminja te stvari!

16 Responses to Kongresni trg garažna hiša – Ljubljana (Park Zvezda) – fotografije

 1. Mirko pravi:

  Kot se ve že nekaj časa bo parkiranje 1,2€

 2. had pravi:

  @mirko: hvala za info.. jaz sem nasel podatek za 1€ :(

 3. polde pravi:

  Had, saj je 1,00 EUR brez DDV. (Skupaj z DDV je 1,2 EUR/h).

 4. DJ pravi:

  Po drugi strani pa je res tudi to, da cest (in to glavnih “avenij” kot npr. Dunajska ali Celovska) nisem videl v tako slabem stanju ze zelo zelo dolgo. Njega dni je za take obstajal “strokovni japonski izraz”: samajama. :)
  Zlobni jeziki trdijo (najbrz ni dalec od resnice), da je Jankovicz ves denar zapravil za tisto skrpucalo od stadiona (ki tudi ni dokoncano), pa je potem zmanjkalo denarja za redno obnovo cest…

 5. Anonimno pravi:

  No, koliko je plačal za ta reklamni pamflet???? Kot vzoren državljan si gotovo to prijavil Dursu? Aja, saj res, kapo dol županu za te izjemne dosežke. Danes je še slabše, boli ga patak za lanske poplave.

 6. Slovenec na Tajvanu pravi:

  Meni je Janković dober župan, pa recite kar hočete.

 7. ° pravi:

  Potem ga pa kar vzemi v Pjongjang (ki, čisto mimogrede, ne leži na Tajvanu)

 8. Mikec pravi:

  Cene so nekoliko spremenili oz. jih kar konkretno dvignili, za bližnje stanovalce bo stal zakup parkirnega prostora 100€, za podjetja pa 200€/mesečno.

 9. JB pravi:

  Meni so najbolj smesne zapeckarsko ozkogledne izjave v smislu ljubljana je najlepse mesto na svetu by zupan jankovic. Ali pa parkiral sem za 4 eur, v lj pa samo za 1 eur. V zda v drzavi nc mestece charlotte sem v nedeljo v garazni hisi parkiral brezplacno. In mesto je cist, urejeno, spedenano v nulo, promet, folk vse ok. Objektivno verjetno 100 krat boljse od lj. In ne govorim samo o tem metu – takih mest, placov je ogromno kdor je bil po svetu ve. In iz distance je izjava zupana res butasta. Je p res da je doma najlepse.

 10. had pravi:

  @jb: ocitno imas sreco s parkiranjem.. jaz sem v new yorku dal za parking 15$ za uro..

 11. DJ pravi:

  Jaz sem v Frankfurtu dal 1 EUR na uro in je bilo vrazje lahko najti tako prosto garazo kot plac za parkiranje. Res pa je, da je bila sobota. Med tednom je bilo 2 EUR na uro, se mi zdi.

 12. DJ pravi:

  Jankovic je relativno dober zupan, ce se ga primerja s cagavimi babncami in jecljavim vecnim ministrom, ki so imeli mandat pred njim, saj je on dejansko naredil nekaj konkretnih stvari, prej pa se je dolga leta z izjemo obnove fasad nekaterih stavb v strogem centru mesta bolj kot ne stalo na mestu.
  Ne gre pa pozabiti, da je zanemaril druge, tudi pomembne stvari (kot npr. prenova najbolj obremenjenih cest, da o rally poligonu v nakupovalnem “centru” Rudnik niti ne govorimo). Pa tudi nekatere njegovem metode so vprasljive.

 13. Alan pravi:

  Res je, da Jankovič nekaj dela, ampak cena za to je previsoka.

 14. najem pravi:

  Kakorkoli o Jankoviču, Park in (streha) garažna hiša zgleda prav ok in upam, da bo rešilo problem prenatrpanosti avtov v Ljubljani. Če se ne motim bo cena za 4 ure parkiranja 6€(Dnevnik.si)? Je to napaka ali je parkiranje namenjeno za krajše postanke?

 15. bgr pravi:

  Pa naj človek razume, če more. Najprej kapodoliranje županu, ker center zapre za promet, nato spet kapodliranje, ker v samem centru naredi garažo, ki privablja promet. Kdo bi to štekal, nismo vsi 20 let gulili filozofije….

 16. had pravi:

  @bgr: torej bi bilo boljse, ce niti ne bi bilo garaze?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.