24ur.com in Zurnal24.si sta me malce presenetila v teh dneh s svojo “prenovljeno” podobo spletnega mesta. Zakaj presenetila? Zurnal24 je nazadnje prenovil spletno mesto 8.10.2009 in takrat je med komentarji takratna urednica zapisala:

Dragi komentatorji,
res hvala za vaše odzive. Stran zurnal24.si ne kopira ostalih spletnih mest ampak sledi najnovejšim trendom doma in v svetu. Veseli smo, da ste sploh podali svoje mnenje o strani in spoštujemo vaše odzive.
Lep pozdrav vsem, Milena Kalacun Lapajne

Zurnal24.si – prenovljeno spletno mesto

Moj pomislek glede takratnega spletnega mesta je bil preprost – one pager, s toliko informacijami ne more tvoriti dobre uporabniške izkušnje. Vendar so se držali svojega in vztrajali pri tem. Sedaj se je očitno stvar spremenila in so šli v smer, v katero bi morali iti že takrat.


Več prostora, da vse skupaj zadiha, večji fonti, predvsem pa bolj uporabniku prijazno spletno mesto. Vendar po drugi strani se mi pa zdaj vse skupaj na naslovnici zdi “overkill” – preveč informacij iz katerih obiskovalec na prvo žogo težko najde kar ga zanima.

Ker nisem reden obiskovalec Zurnal24 spletnega mesta me zanima od kdaj imajo oni video vsebine?

24ur.com – prenovljeno spletno mesto

In seveda, včeraj nas je pričakal tudi prenovljen portal 24ur. Ali mi je všeč? Ne vem, kajti nisem ravno pogost obiskovalec spletnih mest, kjer je več oglasov kot samih člankov, predvsem pa spletnih mest, kjer je kot vir fotografij med drugim zapisano – splet! Ampak to so moje kaprice.

Sedanja postavitev spletnega mesta 24ur definitivno omogoča še več oglasnega prostora, ki je tudi malce bolj strateško načrtovan in bo prinašal večje konverzije. In ko smo pri oblikovanju, ali se samo meni dozdeva da je to podoba sajtov iz leta 2004? Sicer pa bi lahko uporabili CSS3 in naredili vse skupaj precej bolj “prijazno” – tukaj predvsem mislim na množico linkov, ki jih imajo na spletnem mestu, oz. tekste na naslovnici, ki so sedaj “boldani”.