24ur.com in Zurnal24.si sta me malce presenetila v teh dneh s svojo “prenovljeno” podobo spletnega mesta. Zakaj presenetila? Zurnal24 je nazadnje prenovil spletno mesto 8.10.2009 in takrat je med komentarji takratna urednica zapisala:

Dragi komentatorji,
res hvala za vaše odzive. Stran zurnal24.si ne kopira ostalih spletnih mest ampak sledi najnovejšim trendom doma in v svetu. Veseli smo, da ste sploh podali svoje mnenje o strani in spoštujemo vaše odzive.
Lep pozdrav vsem, Milena Kalacun Lapajne

Zurnal24.si – prenovljeno spletno mesto

Moj pomislek glede takratnega spletnega mesta je bil preprost – one pager, s toliko informacijami ne more tvoriti dobre uporabniške izkušnje. Vendar so se držali svojega in vztrajali pri tem. Sedaj se je očitno stvar spremenila in so šli v smer, v katero bi morali iti že takrat.


Več prostora, da vse skupaj zadiha, večji fonti, predvsem pa bolj uporabniku prijazno spletno mesto. Vendar po drugi strani se mi pa zdaj vse skupaj na naslovnici zdi “overkill” – preveč informacij iz katerih obiskovalec na prvo žogo težko najde kar ga zanima.

Ker nisem reden obiskovalec Zurnal24 spletnega mesta me zanima od kdaj imajo oni video vsebine?

24ur.com – prenovljeno spletno mesto

In seveda, včeraj nas je pričakal tudi prenovljen portal 24ur. Ali mi je všeč? Ne vem, kajti nisem ravno pogost obiskovalec spletnih mest, kjer je več oglasov kot samih člankov, predvsem pa spletnih mest, kjer je kot vir fotografij med drugim zapisano – splet! Ampak to so moje kaprice.

Sedanja postavitev spletnega mesta 24ur definitivno omogoča še več oglasnega prostora, ki je tudi malce bolj strateško načrtovan in bo prinašal večje konverzije. In ko smo pri oblikovanju, ali se samo meni dozdeva da je to podoba sajtov iz leta 2004? Sicer pa bi lahko uporabili CSS3 in naredili vse skupaj precej bolj “prijazno” – tukaj predvsem mislim na množico linkov, ki jih imajo na spletnem mestu, oz. tekste na naslovnici, ki so sedaj “boldani”.

8 Responses to 24ur.com in Zurnal24.si – prenovljeni spletni mesti

 1. Matej pravi:

  Btw 24ur v chrome-u ne dela :) sramota

 2. Matej pravi:

  dela no, sam je deformirana.

 3. had pravi:

  @matej: poskusi s ctrl+r vcasih pomaga :)

 4. abcd pravi:

  Ne moreš uporabljat CSS3, ki še niti ni zaključen kot standard in v celoti verjetno ne bo nikoli podprt v brskalnikih (zaradi svoje modularnosti). Spletno mesto mora še vedno delati v nečemu, kar ni zadnji Webkit ali Gecko. :)

 5. DJ pravi:

  24ur je v mojem Firefoxu katastrofa. Na vrhu pri logotipu ogromno praznega prostora, sledi segment, ki se najbolj spominja na mobilne minisajte (slikca + naslov + mogoce malo teksta, vsak entry v svojo vrstico), nekje proti koncu pa je tisto, kar je vcasih tvorilo sajt.
  novice.najdi.si pri meni se vedno zmaga. :)

 6. Matej pravi:

  Preveč informacij na naslovnici Žurnal24? Ah kje, nič več kot doslej. Nekaj fotk, nekaj naslovov in to je vse. Lahko bi bilo še mnogo več. Koliko folka dejansko klikne na podrubrike? Kaj boš potem rekel za 24kur, ko pa imajo nekajkrat več člankov izpostavljenih na prvi strani. Drugače pa odlično sprememba na zurnal24.si: končno je vse malo večje, pa kar se mene tiče je vsebina med boljšimi pri nas (vsaj kar se tiče športa). Pa tudi sama stran dela hitreje, saj je bila doslej zelo počasna. Video vsebine imajo pa že zmeraj, a lastna produkcija je nekje 10 odstotkov, ostalo pa youtube.

 7. dr. Onyx pravi:

  Žurnal24 lahko samo pohvalim, ker to je sedaj mnogo bolje kot prej. 24ur so pa vrhunski šalabajzerji, saj se stran kot kaže ne prikazuje pravilno v celi vrsti brskalnikov in potem ljudje mislijo, da je z brskalniki nekaj narobe. Ko prištejem k temu še neskončne težave z adobe flash in stalnimi nadgradnjami (te ne delajo, če nisi admin na računalniku), je 24ur pravi pain in the ass našega spleta!

 8. miha pravi:

  edino za kar je bil zurnal 24 nekaj posebnega, je bil zaradi vsebin razdeljenih na pokrajine…evo pa je šlo še to!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.