O Medijskih Toplicah, ki so bile nekoč biser turizma v Zasavju, sem pisal že dvakrat, obakrat kritično:

Danes se ne bom obregnil ob lastnike in župana, ki je prodal Medijske Toplice investitorjem, ki so se odločili, da jih ta naložba ne zanima več in so jo prepustili zobu časa, ampak bom pisal o ljudeh, prebivalcih Izlak, ki so se odločili, da sami uredijo okolico propadajočega “sranja”. Verjetno bi se lotili tudi notranjosti, oz. bazena, vendar bi za to morali dobiti dovoljenje lastnika. Ampak dovolj o tem.

Izlake in njeni prebivalci so od nekdaj stopili skupaj, ko je bilo potrebno. Tudi danes, ko so čistili svinjarijo okoli propadajočega hotela. Več kot 30 sodelujočih (in da ne bo pomote, večinoma moja generacija!) je uredila okolico, ki se je verjetno ni dotaknil nihče že zadnjih par let. In zraven smo obujali spomine na čase, ko smo na bazenu doživljali prve romance, ko smo skočili v garderobe in ko smo se ponoči preko ograje šli kopat v toplo vodo. Lepi časi so bili, vendar na žalost je sedaj to vse šlo v “rit”! Škoda. Predvsem za mladino, ki nima bazena in za turiste, ki gledajo v to sramoto ob cesti!

Če bi občina takrat izkoristila predkupno pravico, bi bilo verjetno stanje drugačno. In namesto da bi se hodil kopat po Sloveniji, bi skočil v “domač” bazen!

Klik na fotografijo za celotno galerijo Očiščevalna akcija – Medijske Toplice
medijske toplice fotografije