V Cyber vojni bodo dovoljena vsa sredstva (had, 5. julija 2011). Včeraj se je zgodilo, kar sem pričakova že dlje časa – namreč da se bodo “hekerji” odločili za vdor v Twitter račun katerega od znanih in preko njega javnosti plasirali informacije, ki ne bodo resnične.

Včeraj je skupina hekerjev, ki se je poimenovala Script Kiddies “heknila” Twitter račun @foxnewspolitics in ga izkoristila za poročanje o smrti Barracka Obame.

Ideja sama po sebi je zanimiva, vendar so si na žalost izbrali malce napačen kanal za obveščanje javnosti (Fox News??). In seveda se takoj pojavi teorija zarote, ki ne krivi več hekerjev, ampak samo hišo Fox News, ki je s tem poskušala zagnati paniko, kar pa jim ni uspelo.

Vse skupaj je še en dokaz več, da se da v Cyber svetu odlično manipulirati z javnostmi, predvsem pa da moramo na drugi strani potrošniki z rezervo vzeti v zakup, vse kar se objavi na spletu! In ne, Barrack Obama ni mrtev!


Povezave do zapisov v resnih medijih na to temo:

3 Responses to Foxnewspolitics Twitter Hacked – ali lahko zaupamo vsemu, kar se objavi na spletu?

  1. Abaddon pravi:

    Fox News so si izbrali, ker so upali, da je njihova zaščita accounta enako kakovostna kot njihovo poročanje. In so imeli prav:)

  2. abcd pravi:

    Hacknit je velika beseda in implicira, da Twitter ni varen. Ni bila aplikacija z dostopom do računa (ki ga sam dodeliš), ampak dejansko je nekdo prišel do gesla, so ugotovili. Drugače povedano “tu maš geslo, pejdi domov in preko par proxyjev se priklopi, zamenjaj in objavi to.. hvala” :)

  3. had pravi:

    @abcd: drzi.. hekanje je nekaj drugega.. :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.