Facebook je pripravljal Video Calling že precej časa, vsaj takšne novice so krožile na spletu. In ko je pred tednom dni Google predstavil Google+, se so očitno stvari še malce hitreje začele odvijati.

Danes je Facebook predstavil Video Callinghttp://www.facebook.com/videocalling – zadevo, ki bo vsaj deloma “nadomestila” Skype – ups, tole rešitev je Facebook pripravil skupaj s Skypom!

Če želite opraviti video klic preko Facebooka, greste na profil uporabnika, ali na chat in kliknete na kamero pri uporabniku. Potrdite par stvari in pustite da se vam instalira potrebna programska oprema (FacebookVideoCalling.jar). In potem lahko opravite Video klic – na žalost slednjega nisem preizkusil, ker sovražim video klice že od samega ISDN-ja naprej! Čakam udarec Googla!

Testiral Facebook Calling in sem presenečen. Zadeva deluje odlično, tako slika kot zvok sta super in verjetno bom še kdaj v življenju uporabil tole zadevo, kljub temu da je Skype Microsoftov!

3 Responses to Facebook Video Calling – Video Call preko Facebooka

 1. Jan Hančič pravi:

  “kljub temu da je Skype Microsoftov!”

  so?

 2. had pravi:

  @jan: vcasih, oz. se vedno imam kaj za rect proti microsoftu.. in tudi skype je imel par dni po prodaji microsoftu dolocene tezave :)

 3. Jan Hančič pravi:

  To je blo zgolj naklučje. Kaj misliš da so v dveh dneh ves software sfukal :)
  Nic ne recem, Microsoft ma kr neki grehov, sam šimfanje kartako ker je pač Microsoft je pa mal mem in sem mal alergičen nato (sem pa bil isti včasih … priznam) :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.