Google+ je novost iz Googla, ki je med uporabniki sprejeta presenetljivo dobro. Ker naj bi bila to konkretna konkurenca Facebooku so tudi stvari med tema dvema rivaloma precej zanimive. Namreč izvoz svojih kontaktov iz Facebook in uvoz v Google+ je bil včeraj par ur omogočen preko Chrome Extensiona, vendar se je Facebook odločil, da tega ne bo več dovoljeval in je takšna dejanja onemogočil (Facebook blocks Google Chrome extension for exporting friends.

Vendar s tem ni rešil svojega problema, da bodo uporabniki prenašali svoje kontakte iz Facebooka v Google+, ravno nasprotno. Pojavlja se cel kup novih rešitev za ta problem. In ena izmed njih je, da si uvoziš kontakte iz Facebooka s pomočjo Yahoo-ja v Google+. Sliši se precej zanimivo in tudi je, postopek pa je precej preprost.

  • če še nimas svojega računa na Yahoo-ju, si ga kreiraš na naslovu https://login.yahoo.com – preko Create new account (sam sem izbral možnost kreiranja računa s pomočjo Facebook Sign-ina)
  • slediš proceduri, vpišeš geslo in se vpišeš v Yahoo

  • izbereš Move over your contacts from another account – Import Contacts in izbereš Facebook
  • potrdiš izbiro Facebook in klikneš na Okay, ko te vpraša če bi res želel deliti podatke z Yahoojem

Če ta procedura ne deluje (meni je uspel uvoz), potem lahko poskusiš enako z Hotmail računom, vendar tam lahko uvoziš samo 100 kontaktov iz Facebooka!