Za vse Apple navdušence, ki ste si želeli jailbrejkati svojo iNapravo – iPad2, iPhone4, itd.. obstaja zelo preprosta zadeva – spletno mesto http://www.jailbreakme.com/, ki ga odprete iz svoje iNaprave in preko katerega lahko naredite tisto, kar ste prej morali narediti z različnimi limera1n in podobnimi rešitvami. Spletno mesto Jailbreakme vam samo ponudi možnost instalacije Cydie, ki pa vam omogoča tisto, čemur je jailbreak namenjen – nameščanju programske opreme, ki je ni na voljo v AppStoreu, oz. namestitev Installousa.

Za slednje boste morali zagnati Cydio, in potem klikniti -> Manage -> Sources -> Edit -> Add in dodate naslov – in kliknite Add source. Kliknete na Installous in ga instalirate. Voila, vaša iNaprava je pripravljena za uporabo Installousa!


p.s.: za uničene, pokvarjene, nedelujoče iPade in iPhone ne prevzemam nobene odgovornosti! Jailbreak poteka na vašo lastno odgovornost in lahko povzroči večno uničenje iPada, ali iPhona (preventivno!?)

p.p.s.: sam sem jailbrejkal iPhon4 in iPad2 brez vsakršne težave

2 Responses to Jailbreakme.com – jailbreak za iPad2 in iPhone4

  1. ajda pravi:

    Odlično, hvala. Preizkusim v kratkem.

  2. Klada pravi:

    Zanimivo.

    Eno vprašanje za iPhone majstre: Ima kdo podatek, kako visoko je število jailbreakanih iPhonov štiric? Freeman je pred letom in pol (na osnovi #cydia_store_unique_hits-ov) trdil cca. 11% vseh iPhonov. Mene zanima ta cifra le za iPhone4?

    (Zakaj nucam ta podatek? – Že lep čas se mi po glavi mota neka ideja, za katere implenentacijo močno dvomim, da bi jo Apple spustil na AppStore? … Fantje&dekleta na stackoverflowu pravijo: karkoli, kar preveč razširi funkcionalnost UI, APPL že v kali zatre … Ali pa celo ukrade idejo in čez čas ponudi v najnovejšem firmwaru.)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.