Smisel življenja je ležanje na plaži, z možgani na OFF in čivavo na straži, so pred mnogo leti prepevali Zmelkoow. In sem se strinjal z njihovim smislom življenje. Vendar se tudi smisel življenja z vsakim letom spreminja.

Sam opažam, da postajam čedalje manj toleranten, da me stvari, ki so mi pred leti pomenile vse, sedaj ne pomenijo nič več in da je edini smisel življenja, ki mi je še pomemben – svoboda! Brez omejevanj, ampak preprosta neomejenost, saj si omejujemo svojo svobodo že dovolj sami.

In kaj potem pomeni ta svoboda zame? Če sem pred mnogo leti komaj čakal petek zvečer, da smo šli žurat in potem prespali vikend in če sem pred parimi leti komaj čakal petek, da sem se spravil v avto in odpeljal na morje in potem šel v ponedeljek direktno v službo, se je sedaj to spremenilo. Še vedno komaj čakam petek, ampak ne da grem žurat, ali pa na morje, ampak preprosto da sem doma in se spočijem. Da uživam v tišini in da preživim dan povsem brez obveznosti.


Jeap, staram se. In prihajam že očitno v tista leta, ko se zamenjajo prioritete v življenju, predvsem pa se spremeni dojemanje sveta okoli sebe. In če me je bilo pred leti nemogoče dobiti čez vikend doma, se je sedaj to povsem spremenilo. Mogoče je vse skupaj posledica načina življenja, ki ga sedaj živim – ko je preveč stvari na kupu in gre vsak dan veliko preveč energije za vse skupaj – v končni fazi pa potrebujem tudi polnjenje teh baterij.

In ja, danes je sobota, okoli 18. ure in namesto da bi razmišljal kam bom šel danes zvečer, oz. zakaj hudiča nisem na morju čez vikend, si bom rajši prižgal cigaro in užival v zmerni temperaturi in šel kmalu spat. Sedajle pa zvenim kot star, betežen moški, ki je naveličan vsega. Hmm…