Datura Stramonium – mamile – fotografije

Datura Stramonium sodi med mamile in o njej sem pisal že leta 2006 (jeap, dolgo časa nazaj). To je bila droga, od katere sem bil sam najbolj zadet v življenju. Danes, med kolesarjenjem po naših krajih, sem jo zagledal na kupu gnoja (kjer najboljše uspeva) v družbi bučk. Uživanje Dature resno odsvetujem, saj lahko povzroči zelo hude posledice!!!

Datura Stramonium, ali po domače razhudnik (kristavec). Rastlina z velikimi belimi cvetovi, ki se najde na poljih, oz. v bližini gnojnih jam. Deluje povsem nedolžno, ampak njena semena so vse prej kot to. Vsebujejo skopolamin in hiosciamin, ki povzročata delirij.


Jaz sem jo našel na vikendu, potem pa na netu poiskal o njej. O načinu doziranja in o njenih efektih in seveda sem jo moral poskusiti. Prvič sem si skuhal čaj, ga popil, bil je precej močnega in jedkega okusa in čakal, da začutim efekt. Pa vendar ni bilo nobenega posebnega doživetja. Rahlo razočaran sem se premislil da bi jedel semena, kar naj bi bilo po različnih virih precej močnejše in precej bolj nevarno.

Tako je minilo nekaj časa in jaz najdem posušena semena. Pojem približno eno kavno žličko in čakam. In čakam in nobenega efekta. Razočaran začnem razmišljati, da je bila doza premajhna, ko naenkrat začutim, da sem žejen. Spijem liter soka, pa sem vseeno še žejen. Suha usta, suho grlo, kot bi imel puščavo. Pijem še večje količine, pa vendar se nič ne spremeni. Razmišljam o tem in se spomnim, da je to tudi eden izmed efektov Dature.

Zmedenost in nesosledje dogodkov se je začelo poglabljati. Vzamem časopis in ugotovim, da jaz vidim zrcalno podobo črk. Seveda nisem mogel ničesar prebrati. Zamegljen pogled in zmanjšane zenice, manjše kot konica bucike, so mi omogočale da sem videl v globino stvari. Pogled na steno kjer se je sprehajala Miki Miška je bil idiličen, meni pa nič jasno.

Efekt se je samo stopnjeval in noč je minila brez spanja, sem se pa pogovarjal z navidezno mačko in stopal po zvezdah. Srečo sem imel, da sem bil cel vikend doma, kajti šele po približno 40 urah je začelo popuščati in sem se začel vračati v tirnice normalnosti.

Problem Dature je v tem, da je ne moreš kontrolirati, ampak ona kontrolira tebe, kar pa za eksperimentiranje ni ravno dobra stvar. Hitro se lahko človek znajde na kaksnem psihiatričnem oddelku, ali preseže meje realnosti. Zato ima lahko vsako eksperimentiranje z Daturo dolgotrajne posledice. Če pa koga že premami, pa naj si pred tem prebere vse možne vire na netu, da dobi vpogled kaj se mu lahko zgodi!

  1. Poleti 1986 sem pojedel 12 do 15 semenk, pijan seveda. Dal mi jih je znanec, češ da je to DATURA.

    Imel sem suha usta, suho grlo, komaj sem hodil. Nenehno sem pil pivo. Drugi in tretji dan sem šel delat, videl nisem v delavnici nič – zenice nisem imel male – pač pa ogromne, črne, namesto modre oči sem imel črne oči. Na blizu sem videl le meglo.

    Po 31 letih se ne spominjam natanko, vem le da je bilo grozno. Nekje četrti dan sem bil boljši. Halucinacij se ne spominjam, vem le da sem bil uničen.

    LP Alex

      1. Za noben denar. Danes gledam fotografije teh listov in razprtih bodičastih glavic, pa mi je postalo slabo…. na bruhanje mi gre, očitno so možgani prepoznali okus in vonj izpred treh desetletij. Veliko srečo imava da sva živa :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja