O Foursquareu – geolokacijskem servisu sem pisal že parkrat. 4sq ima sedaj že preko 10 milijonov uporabnikov in že nekaj časa je precej prisoten v Sloveniji, vsaj med “early adopter” ciljno skupino (čeprav obstaja že precej let sicer!). Namreč 4Sq je storitev, ki jo ne bodo nikoli uporabljali vsi uporabniki, kot je to primer pri Facebooku, ampak bo 4Sq ostal na malce drugačnem nivoju in med drugačnimi uporabniki.

Posledično, zaradi večanja števila uporabnikov, nastajajo tudi novi servisi, ki preko API-ja ustvarjajo nove vsebine, oz. nove storitve.
Eden izmed takšnih produktov je naš Oust.me projekt – , katerega lahko uporabljate tudi če ne uporabljate 4Sq, ampak je dovolj če uporabljate Facebook in njihovo geolokacijsko storitev Facebook Places!

Zanimi servis, ki sem ga odkril včeraj, za prikazovanje statistik Foursquarea je 4sqmap – http://www.4sqmap.com/, ki uporabniku ki se prijavi s svojim 4Sq računom zgenerira poročilo o njegovi dejavnosti znotraj dotičnega servis.

Primer za moje podatke – Chekins – 2471, Mayorships – 50, Badges – 27… – http://www.4sqmap.com/stats/had


Za tiste, ki ne veste, kaj je Foursquare – http://foursquare.com/:
Uporaba Foursquarea je preprosta. Mobilni telefon z GPS-om, oz. določanje lokacije iz GSM baznih postaj ali wifi točk, zastonj aplikacija in kreiranje uporabniškega imena, s katerim boste prevzemali “županstva”. Lahko pa poskusite tudi preko računalnika, vendar se to ne šteje za merodajno in posledično ni točk.

Seveda ni ves čar v tem, da se nekje “čekirate”, ampak da tudi pripnete fotografijo, napišete svoj status in najdete frende, ki so ravno na pivu in imate tudi vi čas za takšno dejavnost.

Foursquare ponuja “županstva” in “bedže”, kar je povsem dovolj, da se človek odloči, da bo začel to zadevo uporabljati.