Saint Tropez sem si očitno predstavljal povsem napačno – namreč kot nekaj mondenega, kamor pride jet-set tega sveta na počitnice in kjer je vse temu primerno urejeno. Motil sem se, ali pa sem zgrešil čas, ko je bil Saint Tropez mondeno središče za znane osebe iz sveta filma, glasbe, politike, itd..

Vse skupaj me je precej bolj spominjalo na kakšno staro dalmatinsko mesto, kjer starejši prebivalci “bočajo” na trgu, kjer se turisti sprehajajo po ulicah in kjer se nič ne dogaja.

Z drugimi besedami, bil sem razočaran, ker sem pričakoval “fensi” trgovine, urejene restavracije, sprehajališče, ki bo vredno tega imena, predvsem pa plažo, kjer bom lahko spočil svoje utrujene kosti. Pa vendar ni bilo nič od tega – edino vrt, ki se razprostira nad Saint Tropezom je bil.

Seveda obstaja tudi možnost, da so bila moja pričakovanja prevelika, ali pa da sem zgrešil kraj in sploh nisem pristal v Saint Tropezu?!? Da o tem, da policistov, kot so bili v filmu Le gendarme de Saint-Tropez, ni nikjer videti, rajši ne omenjam!

Za vse, ki imajo radi glasbo, pa tale komad Dj Antoine vs Timati feat. Kalenna – Welcome to St. Tropez (DJ Antoine vs Mad Mark Remix)

Klik na fotografijo za celotno galerijo Le Jardin Exotique Eze
le jardin eze

Klik na fotografijo za celotno galerijo Abbaye Notre-Dame de Sénanque
provansa abbaze notre dame de senanque

Klik na fotografijo za celotno galerijo Orange – rimsko gledališče
orange rimsko gledališče

Klik na fotografijo za celotno galerijo Aix-en-Provence
aix en provence photos

Klik na fotografijo za celotno galerijo Pont du Gard
pont du gard photos

Klik na fotografijo za celotno galerijo Bolšji trg – Villeneuve Lez Avignon
bolsji trg