Citroen DS4 je preko 60.000 uporabnikov interneta v mesecu februarju izbralo za najlepši avto leta (vir). In ko sem ga danes videl na parkirišču, sem si želel en krog z njim.

Sam nisem pristaš Citroena, v bistvu če se spomnim njihovih prejšnih verzij – Diana, XM, AX, BX, itd.. mi niso bili niti najmanj všeč, da o sami legi na cesti niti ne razmišljam. Od nekdaj so mi bili bolj všeč vozila z malce bolj trdim podvozjem in Citroen ni spadal med nje.

Ko so pred letom predstavili Citroen DS3 mi je bil všeč na prvi pogled. Malce drugačen, predvsem pa drzen s svojimi barvami. Ampak vseeno me to še ni prepričalo, da bi se spravil vanj in se peljal z njim. Danes pa sem imel možnost, da se peljem en krog z DS4 in zgoraj omenjeno mehkobo lahko kar takoj preskočim. Sicer niti ne vem v kateri različici vozila sem se peljal, ampak pospeški so bili hudičevo dobri – predvidevam da je bila najmočnejša različica z 200 konjički.

Še bolj kot moč vozila, ki je nisem mogel preizkusiti, kot bi si jo želel, pa me je fascinirala notranjost, ki je precej drugačna, kot sem jih bil navajen v Citroenovih vozilih v preteklosti – kombinacija belo črnega usnja, veliko LED prikazovalnikov in aluminijasti dodatki so naredili svoje. Vendar sem bil vseeno razočaran nad majhnimi gumbki za električno zapiranje stekel. Ampak to je samo malenkost, ki sem jo opazil.

Če je ta avto na fotografijah res zgoraj omenjeni z 200 konjički, potem je njegova začetna cena okoli 28.000 EUR. Ali je to veliko ali malo, pa naj vsak presodi sam!

In še Avto Magazin recenzija, ki je veliko bolj podrobna – Vozili smo: Citroën DS4 (vir)