Google Page Speed Service – pohitrite svoje spletno mesto

Google je včeraj predstavil novost – Google Page Speed Service, ki pomaga lastnikom spletnih mest, da analizirajo kaj se dogaja s hitrostjo nalaganja njihovega spletnega mesta in jim ponudi tudi orodje za optimizacijo le tega. V določenih primerih se lahko pohitri hitrost nalaganja tudi do 60%.

Storitev je definitivno zanimiva, kajti hitrost nalaganja spletnega mesta je tudi eden izmed parametrov, zaradi katerega vas ima lahko “Google bolj rad“, oz. zaradi katerega lahko vaše spletno mesto rangira višje v zadetkih iskanja na določene ključne besede in dodatno pripomore k SEO – optimizaciji spletnih mest.

Storitev je podobna storitvi CloudFlare, ki je na trgo prisotna že nekaj časa in jo veliko uporabnikov že uporablja. Vendar Google storitev je zastonjska, vendar je sedaj še v “beta fazi” in je potrebno dobiti njihovo potrdilo o vključitvi. Do takrat lahko testirate hitrost nalaganja spletnega mesta na različnih lokacijah na svetu in z različnimi brskalniki.

V mojem primeru, če bi uporabljal Google Page Speed Service, bi se moj blog v Ameriki naložil skoraj dve sekundi hitreje. V Evropi pa bi se s to storitvijo upočasnilo nalaganje. Torej jaz ostajam še vedno na istem in zaupam fantom iz Siela, ki skrbijo za moje spletno gostovanje, da so optimizirali hitrost nalaganja.

Ponavadi je za dolgo nalaganje spletnega mesta kriva predvsem koda, ki jo programer “nameče” skupaj, oz. v primeru uporabe WordPressa število vtičnikov in predvsem katere od njih uporabljate!

Tukaj se lahko vpišete v čakalno vrsto in testirate svoje spletno mesto – http://code.google.com/speed/pss/

Zapisi o novi storitvi na ostalih blogih:

 

  1. Hvala za tole! Sicer pa ti dobre nasvete kako pohitriti stran pove tudi storitev pagespeed.googlelabs.com (nekaj o tem sem pisal tudi sam) ;)

Komentarji so zaprti.