Vožnja brez strehe po dežju je čisti užitek

Na vprašanje ali se splača imeti kabrioleta ali ne sem odgovoril že enkrat dolgo nazaj. Opel Tigra je pri hiši že več kot pet let in bo verjetno še ostala nekaj časa – dokler ne najdem primerne zamenjave, ki bo kljub temu da vremenske razmere pri nas niso najbolj primerne za vožnjo brez strehe, še vedno kabriolet.

In sedaj k vožnji brez strehe po dežju, ki je med nami povedano – čisti užitek. Kot sta Mythbusterja dokazala (vir), ob dovolj visoki hitrosti kabrioleta s spuščeno streho dež ne pada v avto, ampak ga zračni tok nese mimo.

Pogled voznikov, ko se pelješ mimo njih s spuščeno streho, ko “ornk naliva”, je ponavadi precej zanimiv. Predvsem pa je zanimiv za otroke. In dejansko se voziš, pod pogojem da je dovolj visoka hitrost, povsem enako kot bi se vozil z zaprto streho. Vendar naše ceste so polne presenečenj in lahko se zgodi, da se moraš cijaziti po prehitevalnem pasu s hitrostjo 90km/h za tovornjakom in potem s strahom gledam, kdaj bom moker.

Nekje optimalna hitrost za vožnjo s Tigro je okoli 110km/h, ob predpostavki, da je dovolj varnostne razdalje in da ni preveč tovornjakov, po dežju. In ja, čuden užitek, vendar vedno znova prija!

  1. Had, je možno, da bi ob kliku na galerijo slik dal zgoraj link do prvotnega posta? Je težko priti nazaj na zapis. Edino z Back oz. klikom na logo in ponovno izbrati zapis.

  2. To bi js tut … Mora bit zanimiv občutek ja .. Če pa že na navadno cesto ne moreš it … greš pa en krog po avtocesti :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja