Mini Cooper S vikend – fotografije

Vsakega veselja je enkrat konec. Danes gre Mini Cooper S nazaj k lastnikom, jaz pa se bom spet prelevil v voznika ki po naših cestah vozi po predpisih in ki ne ogroža samega sebe na samotnih in praznih cestah. Verjetno bo kdo ob zadnjem stavku zastrigel z ušesi, vendar dejansko to res drži – Mini Cooper S je avto, v katerem počasna vožnja niti ni užitek, ko se zavedaš, kaj vse se skriva pod “havbo”, oz. kako brutalen je lahko ta avto.

Preden se lotim opisovanja vsega skupaj še preprost odgovor, ki ga verjetno vsak pričakuje na tem mestu – ali bi imel takšen avto v garaži? Odgovor je DA, seveda bi ga imel. Vendar bi bilo potrebno pred tem izpolniti par predpogojev – Mini bi bil lahko tretji avto v garaži – poleg Range Roverja in Aston Martina DB9. In zakaj ne bi bil to prvi avto? Ker v primeru da bi imel v garaži prva dva, bi to pomenilo, da imam dovolj denarja da lahko plačujem kazni za prometne prekrške, ki bi jih slučajno in nevede storil. Mini je pač precej samosvoj in njegova konjenica ne pusti voznika mirnega.

Mini Cooper S Nite Edition ima vse kar imajo veliki – v testnem vozilu ni bilo usnja na sedežih, kar niti ni moteče, je pa opremljen z vsemi ostalimi pomembnimi pripomočki – senzor za dež, tempomat (ki v tej ediciji pride prav res redko!), bluetooth povezava z mobilnim telefonom, šest stopenjski menjalnik, avtoradio, ki je znan iz BMW-jev, avtomatski zaklep vrat ob speljevanju in še cel kup ostalih stvari, ki so samoumevne.

Predvsem pa so pomembni tudi trije majhni gumbki, ki se skrivajo zraven menjalnika – SPORT, A Off in izklop sistema proti spodrsavanju. Prvi gumbek – SPORT naredi svoje, saj precej spremeni vozne lastnosti, predvsem pa povroči pokanje v “auspuhu” ob vsakem odvzemu plina. In zvok je precej zanimiv. Tudi trdota vozila je precej zanimiva in občutek, kot da tečem bos po cesti in čutim vsak kamenček mi ne gre iz misli. Stabilnost je elektronsko podkrepljena in v treh dneh nisem imel priložnosti, da spravim avto vsaj za malenkost iz tirnic!

Suma sumarum – v vikendu sem naredil okoli 600km po naših cestah in avtocestah. Dejansko sem se naužil hitrosti za precej časa in sedaj bom postal spet taisti voznik, ki bo tarnal nad počasneži na prehitevalnem pasu. V teh treh dneh nisem imel časa tarnati, ampak sem prehiteval in smešno pri vsem tem je, da se ljudje dejansko odmikajo takšnemu vozilu – je krivda v biksenonskih žarometih, ki s svojo belo barvo naredijo svoje, ali pa v njegov barvi, pa je drugo vprašanje.

Definitivno pa je ta izvedba Minija takšna da privlači poglede, oz. da se ljudje na cesti obrnejo za teboj. Je par stvari, ki so me zmotile – električno odpiranje stekel je sredinsko, pod gumbi za klimo, kar me je motilo, sploh pri malce višjih hitrostih, ko sem potreboval malce več zraka – jeap, hitro postane zelo vroče! Druga stvar ki je me zmotila je prostor v prtljažniku, ki ga skoraj ni – ampak kdo kupuje tak avto za družinske počitnice?

Povprečna poraba v tem času je bila 9,4 l/100km in nisem ga “šparal”. In ja, takšen avto bi moral vsak lastnik najprej testirati na poligonu varne vožnje, šele potem bi lahko šel z njim na cesto. Sicer voznik sam sebi predstavlja nevarnost!

Lepo se je bilo družiti z Minijem tri dni – kar se verjetno vidi tudi iz fotografij!

 1. Pssst, tale pravkar prejeta ponudba je za gvišn cenejša:

  Subject: Penis Enlargement Pills. Gain up to 4 Inches. 6 Month Money Back Guarantee. Buy Here & Get Discount!
  From: “Ermelinda Dottie”
  Date: Tue, 09 Aug 2011 10:38:34 -0100
  To:
  Content-Type: multipart/alternative;
  boundary=”—-=_NextPart_007_0C8D_E4E5773A.C1BFA526″

  ——=_NextPart_007_0C8D_E4E5773A.C1BFA526
  Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
  Content-Transfer-Encoding: 7bit

  #1 Penis Enlargement

  Penis Enlargement Pills. Gain up to 4 Inches. 6 Month Money Back Guarantee. Buy Here & Get Discount!

 2. Matr, kako sem pa tole spregledal…lahko bi me poklical, da narediva kakšno primerjavo. :)

  1. sem damjana spraseval ce si na dopustu slucajno :) k sem hotel da vidiva kaj bolj leti :))))

   1. pa ne, da dvomiš? :)
    Ti bom dal en dan za peljat, boš najbolje občutil razliko. Ne samo v moči, čisto drugačen občutek je…

 3. Iiiiii…kako lep. Eno obdobje sem tudi jaz hotela Minija. Aha, potem bi zdaj že upal peljat Nissana ?! ;) Ta vikend mu bo dolgčas ;)

 4. Božček :)
  p.s.: se kar kmalu naveličaš bit “hiter”, če imaš tak avto za vsakdanje opravke ;) Preverjeno :)

Komentarji so zaprti.