Če ste včeraj, ali pa tudi danes kaj “guglali”, potem ste opazili spremembo v rezultatih iskanja – namreč Google je spremenil velikost Google Sitelinkov in jih precej enormno povečal. Kaj sploh so Google Sitelinks?

To so povezave na spletno mesto, ki se prikažejo pod rezultati iskanja. Primer – če boste v Google.si vpisali had blog, potem se vam bo prikazal prvi zadetek, pod njim pa še dodatnih 12 povezav na blog, ki jih določi Google sam.

Vsak lastnik spletnega mesta lahko poskrbi za to preko nastavitev v Webmaster Toolsih. Vendar bo moral najprej na svoje spletno mesto dodati kodo in potem počakati, da Google najde sam te Sitelinke – lastnik spletnega mesta pa jih bo potem lahko samo odstranjeval.

In primer pri meni je precej zanimiv, namreč kakšne sitelinke mi ponuja Google – Had blog, Urška Čepin in pokojninska, Zaposlitev, Delo Revije in Matej Raščan, Had blog praznuje 6 let, Janez Janša ne bo nikoli, Seks, Gola Slovenka Danijela – Radenci, Kobrowskega glasbeno, Fotografije, V prihodnosti bo vsakdo doživel 15, Ljudje smo kot hrčki, Video