Skoki z mostu v Kanalu ob Soči so tak običaj, kot je za Cerknico pustna povorka, ali krofi za Trojane. Nazadnje sem se udeležil teh skokov (seveda kot gledalec, da ne bo pomote) leta 2006 – ko je pri njih potekal Svetovni pokal v skokih z visin. Današnji skoki sicer niso šteli za svetovni pokal, vendar ima vsak ki skoči iz 17 metrov visokega mostu “ornk jajca”. Mene je bilo strah že pogledati navzdol!

In ko sem govoril z enim od tekmovalcev, mi je povedal, da sploh ni nič groznega na tem, niti nič posebnega. Pač skok v globino. Glede na to, da je reka Soča precej ledeno mrzla tudi v tem času (kar sem okusil na lastnih nogah), me je zanimalo če je vsaj to grozno? In odgovor je bil zelo preprost – niti ne opazi kakšna je voda, je pa kr v redu, kajti adrenalin naredi svoje in skakanje iz mostu je zanj čisti užitek. Jeap, povsem verjamem, jaz bi bil srečen, če bi lahko povsem mirno pogledal dol proti vodi!

Letošnji zmagovalec je postal, tako kot že lansko leto, tekmovalec iz Srbije – Borko Miladinović. Seveda pa ni manjkal niti “večni” tekmovalec, že 73 letni Tržačan Pino Auber! Kapo dol pred vsemi!!