Potrebujete razlog za objavo tega sporočila? Preberite do konca!

Tako se začenja elektronsko sporočilo podjetja, ki se ukvarja s PR-om in je “priromalo” v moj elektronski “zabojček”. Da elektronsko sporočilo nima ničesar zapisanega v polju “zadeva”, niti ne omenjam. Vendar ne “pizdim” nad elektronsko PR pošto, ki jo dnevno dobivam v svoj elektronski predal, saj imam elektronski naslov javno zapisan na spletnem mestu Slo PR – Slovenske PR objave, ki je namenjen ravno takšnim primerom, kot je tale zgoraj omenjeni.

Vendar v čemu je fora tega zapisa? Kot sem že omenil, ne moti me, da dobivam na pol smiselne PR tekste, ne moti me, da se ljudje ne podpisujejo z imenom in priimkom, ne moti me, da tekstom ne priložijo foto materiala, ne moti….

Ampak danes me je zmotilo sledeče, kar je bilo v zgoraj omenjenem elektronskem sporočilu:

Nagradna igra!
Ker je tema zahtevnejša za predstavitev, nam dovolite, da vam pomagamo do znanja. Izmed vseh, ki boste objavili naše tiskovno sporočilo, ali članek s Panasonicovimi informacijami, bomo konec meseca izžrebali dva, ki bosta prejela $10 darilni certifikat za nakup v največji spletni knjigarni Amazon.com. Za sodelovanje nam pošljete povratni email s povezavo na vaš prispevek/objavo, ali pa številko/strani revije oz. termin objave na TV/radiu. Srečneža bomo obvestili po emailu.

WTF? Izžrebali boste dva, ki bosta prejela 10$ vreden darilni certifikat? Upam, da se hecate in tole ni bilo mišljeno resno?

Je pa stvar še bolj zanimiva v tem primeru, saj verjetno to podjetje nima naročenega online klipinga, ki ga je sicer tudi težko delati, naročnik pa želi neke podatke – v tem primeru jih bodo ljudje kar sami pošiljali in bo volk sit in koza cela!

Meni pa se zdi tole popolno podcenjevanje! Namreč karkoli objavim na Slo PR je zastonj in ni zadaj ničesar, vendar v tem primeru ne bom objavil tega sporočila, kot tudi nobenega naslednjega! Zame je namreč takšen način neprimeren!

Mogoče pa sem samo vstal na levo nogo in sploh ni tako problematično to!

  1. Že kar nekaj časa nazaj je na Valu 202 Šalehar imel intervju z osebo tega portala. Mislim, da sem to zasledil celo preko tvojega bloga :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja