Refresh

This website www.had.si/blog/2011/08/18/kolesarska-pot-d-2-mojstrana-kranjska-gora/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Kolesarska pot D-2 Mojstrana – Kranjska Gora

Za vse kolesarje, ki uživajo v urejeni asfaltirani poti, ki deloma poteka v zavetju dreves (beri po senci) in ločeno od ostalega prometa, je kolesarska pot D-2, ki pelje od Mojstrane do Kranjske Gore, odlično izhodišče. Trasa kolesarke poti D-2 poteka po stari železnici, ki je bila urejena in kjer je ob njeni poti poskrbljeno tudi za okrepčila.

Sam sem jo prevozil že dvakrat. Prvič sem si za izhodišče vzel Gozd Martuljek, sedaj Mojstrano. Urejena so dovolj velika parkirišča za avtomobile in tudi otroci se na D-2 lahko počutijo varne, ker je pot odmaknjena od glavne, zelo prometne ceste.

Od Mojstrane do Kranjske Gore je pot dolga 12 kilometrov in se rahlo vzpenja, vendar je mogoče pot nadaljevati naprej mimo Planice do Rateč (to me še čaka). Spuščanje nazaj je veliko bolj preprosto, predvsem pa je lažje, saj se kolesarska pot spušča.

Vendar imam nekaj pripomb na udeležence na tej kolesarski poti. D-2 je precej ozka in dvosmerna kolesarska pot, ločena s črto, kar ne omogoča vožnje dveh koles “vštric”. Vendar to nekaterih nedeljskih kolesarjev niti ne moti in se mirno tako vozijo.
Druga stvar so pešči, ki sprehajajo po kolesarki stezi svoje pasje ljubljenčke in se niti ne premaknejo, ko se jim približuješ.
Tretja stvar pa so ljudje na rolerjih, ki se poganjajo s pomočjo palic in opletajo okoli, kar se mi precej dobro pozna na roki.
Da mamic z vozički, ki jih “porivajo” pred seboj ne omenjam.

V bistvu je ta pot namenjena kolesarjem, ampak zakaj bi se zgoraj omenjeni obremenjevali z malenkostmi, kajne?!

Mojstrana – Kranjska Goda – D-2 at EveryTrail