Sushimama je japonska restavracija v centru Ljubljane, kjer ponujajo, zame osebno, najboljše sušije v Ljubljani! Ampak da ne bo pomote – sam nisem ljubitelj sušija, oz. nisem ljubitelj riža na splošno. Suši jem če je to res nuja in do sedaj se to ni zgodilo pogosto. Verjetno sem jedel suši ene 20x v življenju. Za razliko od nekaterih, ki lahko uživajo v surovih ribah in rižu, wasabiju, algah, sojini omaki, ingverju tudi vsak dan. In še danes ne vem kakšna je razlika med nigiri sušijem, temakijem in sashimijem.

Najbolj smešno pri vsem tem je dejstvo, da sva z boljšo polovico jedla najboljši suši v življenju v Las Vegasu in to v kitajski restavraciji v MGM Grand Hotelu – bila sva prepričana, da je japonska restavracija, ker so vsi jedli suši.

Če vas je strah, da ne boste znali uporabljati palčk, sploh ni problema, prosite za vilice in vse skupaj bo precej lažje. Prav tako pa svetujem, da eksperimentirate in poskusite tudi takšne stvari za katere prvič slišite – solate so recimo en tak primer!

Če obstaja kakšna boljša suši restavracija v naših krajih, oz. naši bližnji okolici, pa na dan z besedo! Očitno se z leti tudi jaz malce spreminjam in prilagajam!

blank

3 Responses to Sushimama – najboljši suši v Ljubljani

  1. Gourmet pravi:

    Sushimama je res zakon pri nas. Druga možnost je pa še, da ga naredim sama – doma. I love sushi.

  2. ABCd pravi:

    V Lj je še kakšna sushi restavracija sploh? Če odšteješ all you can eat wok na Rudniku…ampak tisto pravzaprav niti prava restavracija ni, je tekoči trak s hrano :)

  3. niklaus pravi:

    še ena nova (in deset premalo, kar se mene tiče) je v stari ljubljani na mestnem trgu, a malo slabše kvalitete kot sushimama, vsaj kar se izbora tune in kvalitete riža tiče..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.