Misija Evrovizija – nov način izbiranja kandidata za Evrovizijo

Misija Evrovizija je še eden izmed “obupnih” poskusov, kako izbrati primernega izvajalaca pesmi za nastop na popevki za Evrovizijo v Azerbajdžanu. Spletno mesto Misija Evrovizija http://www.rtvslo.si/misijaevrovizija/ “malce poskuša” posnemati spletno mesto Slovenija ima talent (vendar res samo malce). Avdicije, na katere se lahko prijavijo nadebudne pevke in pevci, ki morajo za ta nastop pripraviti dva komada, bodo potekale konec meseca v Celju, Novem mestu, Kopru, Mariboru in Ljubljani.

Vendar zmagovalec vseh teh “misij” ne bo prepeval lastne skladbe. Kot sem razumel iz pogostih vprašanj, bomo vseeno imeli organizirano EMO (jupi, ora, cockta), kjer “bomo” izbirali pesem, ki jo bo potem zmagovalec Misije Evrovizije zapel na v Bakuju.

Misija Evrovizija ni nadomestila Eme. Na Emi konec januarja 2012 bo izbrana skladba, ki jo bo zmagovalec šova Misija Evrovizija zapel v Bakuju.

In kaj iščejo od kandidatov? Na spletnem mestu Misije Evrovizije so zapisali:

Izbor slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije 2012 v Azerbajdžanu se bo začel jeseni. Iščemo GLAS, KARIZMO, ZMAGOVALCA! Prijavi se! Čaka te največja misija tvojega življenja – Misija Evrovizija …

Je to še eden v vrsti obupnih poskusov kako dobiti dovolj kvalitetnega kandidata, ki mu bodo pesem napisali drugi, da nas bo zastopal na tekmovanju Evrovizije? In za ta nameček ne bo šlo malo denarja, kajne?

Glede na naše uspehe v preteklosti, bi bilo mogoče bolj smiselno denar dati v dobrodelne namene in kakšno leto, ali več njih, preskočiti to tekmovanje?! Če pa je že potrebno poslati nekoga na oder v Bakuju, potem pa predlagam voditelja Klemena Slakonjo, ki je lani zapel komad 16 let skomin veliko boljše, kot vsi izvajalci na odru pred njim!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja