Se vam je zgodilo to, kar se je zgodilo mnogim uporabnikom Google AdSensa (sistem, ki omogoča založnikom prikazovanje Google AdSense oglasov) v zadnjih dneh? Ste dobili sporočilo z naslovom – Your Google AdSense account has been disabled in ne morete več dostopati do svojega Google AdSense profila, niti ne more “dvigniti” denarja, ki ste ga nabrali v prejšnjih mesecih?

Niste edini, jaz imam to srečo da sem že pred časom (niti se ne spomnim točno kdaj) prenehal prikazovati AdSense oglase, ki se mu je to zgodilo. Na Internet Mojstru je celotna tema namenjena ravno temu problemu, ki se je čez noč zgodil mnogoterim uporabnikom – klik do teme.

In najhujše pri vsem tem je, da Google ne pove točnega razloga, zakaj je prišlo do “bannanja”, oz. zakaj so zaprli račun. Sicer obstaja možnost, da si povrnete račun, če izpolnite obrazec Invalid Activity Appeal, vendar pri tem “masovnem” bannanju, dvomim da bi to lahko pomagalo. Pravila so pravila in pravila Google AdSensa je pač potrebno spoštovati (da ne bo pomote, ne mislim, da so vsi, ki so bili bannani, kršili pravila!)

Še par člankov na to temo:

 

Upam, da nisi med tistimi, ki so jim ukinili Google AdSense račun!

10 Responses to Your Google AdSense account has been disabled

 1. Mat pravi:

  To je katastrofa in ignoranca googla.

 2. Nejc pravi:

  Očitno za google ne smeš imet prevelik odstotek CTR? Ne vem v čem je fora, sicer tudi sam nisem nikjer več prikazoval Google oglase, ravno zaradi kršitve pravil (Slovenija še ni odobrena).

 3. S pravi:

  To je to, ko se sami z povezavami nismo sposobni zagotoviti vključitev države ali izkoristiti potencialne ljudi, ki bi lahko celo uredile ali dale predlog za otvoritev Google pisarne v Sloveniji.

  Mi je pa malce hecno, da so to naredili ravno na Hrvaškem, ki je še malce za nami glede spleta in pokritosti interneta na sploh. Prav tako imamo (po mojem) več navdušencev nad spletnimi orodij, ki z veseljem vsakodnevno uporabljajo Googlova orodja – analytic, adsense, webmaster, G+ …

 4. nisem! pravi:

  Na srečo mi računa niso ukinili. Če mi ga pa kdaj bodo (prav slutim, da mi ga enkrat bodo glede na to kako muhasti so!) pa vem, da mi bo zelooooooooo hudo! Pred cca. 3 leti sem naredil ene par strani, potem sem pustil, da gredo svojo pot. Že kako leto vsak mesec prejmem cca. 400€ iz tega naslova za NIČ dela. Če mi ukinejo račun, bom res tako žalosten, ker 400€ je (vsaj zame) precej denarja, sploh če ga dobiš praktično “šenkanega”!!! Sem pa prebral, da so zapirali račune parim, ki so služili 700€, 1000+€ na mesec :(( KATASTROFA!!!

 5. blaž pravi:

  Had, kako to misliš, da si prenegal prikazovati Adsense? A si našel kakšno boljšo alternativo ali misliš, da si prenehal prikazovati oglase samo na svojem slo blogu ne pa tudi na ang. straneh.

 6. blaž pravi:

  A si že poizkusil adsense in chitika na isti strani? Baje je zelo učinkovito, ne vem pa če je tudi dovoljeno v vseh primerih.

 7. Adsense boy pravi:

  Adsense mi na srečo niso ukinili. Bom pa ta mesec prejel preko 500€. Če mi ga ukinejo se bom kar razjokal!!! Z Adsense se da čisto spodobno služiti ampak kaj ko so tko muhasti in strogi! Nikoli ne veš kdaj te bodo zabrisali iz sistema. Ni to služenje, ki bi ga lahko zamenjal z navadno službo! Riziko je pač prevelik! Žal!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.