Downhill MTB Čelešnk – fotografije

Če v soboto dopoldan kupuješ kolo v kolesarskih trgovinah, potem ne moreš mimo plakata, ki je vabil na downhill dirko MTB Čelešnk, v bližini Blagovice. Že pred časom sem slišal zgodbo o tej novi progi, ki so jo fantje iz MTB Čelešnk naredili in začeli dirkati po njej. Zgodbe so bile zelo pozitivne, predvsem pa je proga odlično speljana in atraktivna tudi za gledalce.

Ko sem prišel v Blagovico in šel za označbami v hrib, sem bil presenečen nad številom ljudi, ki so bili pri dveh atraktivnih skokih – enem čez cesto, kjer so fantje in dekleta leteli več metrov v višini treh ali štirih metrov. Na dirki se je zbralo okoli 35 tekmovalcev, nekaj je bilo seveda tudi poškodb, vendar nič resnega (če se ne šteje za resno zlom roke in noge!).

Fantom iz MTB Čelešnk pa definitivno kapo dol, prav tako tudi vsem, ki so se spustili po progi in jo “sfurali”. In ja, lepo je pogledati, da še obstajajo skupnosti ki podpirajo takšne športe, predvsem pa ki spodbujajo mlade, da se bavijo s športom, namesto da bi dneve preživljali v “kafičih”.

Se vidimo spet na naslednji dirki! Definitivno pridem s fotoaparatom!

Klik na fotografijo za celotno galerijo Specialized event – downhill Javor
specialized dh javor

Klik na fotografijo za galerijo UCI MTB World Cup – Maribor
uci mtb world cup maribor

Klik na fotografijo za celotno galerijo Monster Energy MTB Downhill Test Event
monster energy trbovlje - fotografije

Klik na fotko za celotno galerijo Downhill Pohorje – Nissan UCI MTB World Cup
Downhill Pohorje - Nissan UCI MTB World Cup 37

Klik na fotko za ostale fotke – DH Vitranc – Hit Evropsko prvenstvo v spustu Kranjska Gora
Hit Downhill European Championships 2