Zadnje čase, ko berem črno kroniko, ugotavljam da postaja poklic poštarja, oz. uslužbenec pošte eden od najbolj tveganih poklicev v Sloveniji. Namreč ne mine dan, da se ne bi zgodil rop pošte, da ne bi zamaskiranci oropali poštarja, itd…
Par primerov:

  • Rop pošte: Eden oborožen z nožem, drugi naj bi imel pištolo (vir)
  • Trije zamaskiranci poštarju ukradli torbo (vir)
  • Napadel poštarja na kolesu (vir)

Spomnim se, ko so se pred parimi leti odpirale meje Slovenije in so carinike prestavljali v druge kraje, da se je veliko govorilo o tem, da bodo v Slovenijo prišli kriminalci iz sosednjih držav, oz. da se bo v Sloveniji močno povečala stopnja kriminala. Statistično sicer ne vem, ali se je povečala stopnja kriminala, definitivno pa se je povečala stopnja kriminala na poštah, oz. nad uslužbenci pošte.

V večini primerov za to niso krivi kriminalci iz sosednjih držav, ampak kar domači “nepridipravi”, ki so v upanju po hitrem “zaslužku” poskusili z ropom pošte. Če se spomnimo primera, kjer je bila ustreljena 52-letna uslužbenka pošte v Kresnicah in je kriminalistka PU Ljubljana nudila zatočišče morilcu (vir), potem si lahko počasi priznamo, da je nekaj zelo gnilega v naši deželi!

Da tega, da so sedaj postali uslužbenci pošt, ki so postale vse drugo kot pošte, da so ogrožena vrsta, niti ne omenjam! Mogoče je že čas, da pošta postane spet samo pošta in ne “svaštarnica”, kjer se prodaja vse “sorte sranje”. Predvsem pa je že čas, da se uslužbence pošt zavaruje – sedaj je med obiskovalcem in uslužbencem v večini primerov samo povsem navadno steklo.