Da že takoj na začateku tega zapisa razložim, da NISEM za družinski referendum! In da sem PROTI temu predlogu, ki ga “civilna iniciativa” poskuša doseči. Da o tem, da imam že “poln kurac” referendumov, mi verjetno sploh ni potrebno več pisati!

Civilna iniciativa na svojem spletnem mestu nagovarja svoje podpornike – Danes in v jutri ponosno oddajmo glas za “družinski referendum”! In potem sledi razlaga zakaj so oni za družinski referendum:

  • Največja otrokova korist je, da ima skrbna in ljubeča mamo in očeta
  • Ženska in moški tvorita naravno skupnost, v kateri se otrok rodi in ki je najboljša za njegov razvoj in vzgojo
  • Spoštujemo mame in očete in smo jih hvaležni

Ok, verjetno se hecajo in so hoteli pokazati, da znajo biti celo zabavni, kajne? Oz. če so tole zgoraj argumenti, s katerimi dejansko prepričajo kogarkoli, potem bi bilo smiselno narediti malce drugačen referendum, kjer bi se spraševali o čem drugem – vendar zaradi korektnosti ne bom tega zapisal, si pa lahko predstavljate zelo plastično, kaj sem imel v mislih.

Namesto da bi se pobudniki referenduma ukvarjali s tem, kako otroku zagotoviti starša (mamo in očeta, dve mami, dva očeta, …) ki bosta imela dovolj časa in ga kvalitetno preživljala z njim, se gremo srednjeveški lov na čarovnice! Ampak tega smo že navajeni, sploh v primeru, ko je zraven cerkev.

Te 4 milijone eurov, ki bodo šli za referendum, če bodo pobudniki zbrali dovolj podpisov, pa naj rajši namenijo vsem otrokom v Sloveniji. Tako bo vsaj pametno porabljen denar!

Če koga zanima kako RKC vodi kampanjo, naj si pogleda spodnji fotografiji (vir fotografij – Kampanja Za Vse Druzine)