Da že takoj na začateku tega zapisa razložim, da NISEM za družinski referendum! In da sem PROTI temu predlogu, ki ga “civilna iniciativa” poskuša doseči. Da o tem, da imam že “poln kurac” referendumov, mi verjetno sploh ni potrebno več pisati!

Civilna iniciativa na svojem spletnem mestu nagovarja svoje podpornike – Danes in v jutri ponosno oddajmo glas za “družinski referendum”! In potem sledi razlaga zakaj so oni za družinski referendum:

 • Največja otrokova korist je, da ima skrbna in ljubeča mamo in očeta
 • Ženska in moški tvorita naravno skupnost, v kateri se otrok rodi in ki je najboljša za njegov razvoj in vzgojo
 • Spoštujemo mame in očete in smo jih hvaležni

Ok, verjetno se hecajo in so hoteli pokazati, da znajo biti celo zabavni, kajne? Oz. če so tole zgoraj argumenti, s katerimi dejansko prepričajo kogarkoli, potem bi bilo smiselno narediti malce drugačen referendum, kjer bi se spraševali o čem drugem – vendar zaradi korektnosti ne bom tega zapisal, si pa lahko predstavljate zelo plastično, kaj sem imel v mislih.

Namesto da bi se pobudniki referenduma ukvarjali s tem, kako otroku zagotoviti starša (mamo in očeta, dve mami, dva očeta, …) ki bosta imela dovolj časa in ga kvalitetno preživljala z njim, se gremo srednjeveški lov na čarovnice! Ampak tega smo že navajeni, sploh v primeru, ko je zraven cerkev.

Te 4 milijone eurov, ki bodo šli za referendum, če bodo pobudniki zbrali dovolj podpisov, pa naj rajši namenijo vsem otrokom v Sloveniji. Tako bo vsaj pametno porabljen denar!

Če koga zanima kako RKC vodi kampanjo, naj si pogleda spodnji fotografiji (vir fotografij – Kampanja Za Vse Druzine)

7 Responses to Družinski referendum? Ker otrok potrebuje skrbna mamo in očeta

 1. rozinca pravi:

  Ob tem referendumu se mi postavijo vse kocine pokonc, ker ga pa res NE potrebujemo. Kako lahko večina odloča o pravicah manjšine, ki nikogar nit ne ogrožajo, niti se z novim zakonom ne bo nič spremenilo za obstoječe družine oz. kakorkoli že lahko temu to rečemo. Zbrati podpise na foro, da ne bodo imeli geji otrok, je pa mala malca… In pa predvsem, kaj hudiča se meša cerkev, naj se s svojimi pedofili ukvarja in se zase briga… v ustavi piše, da je cerkev ločena od države in to je to….

 2. Matty pravi:

  had, ti tega ne razumeš… oni ne vodijo kampanje, ampak so pozivajo k pravičnosti… :-))))

 3. Anonimno pravi:

  mah, saj nimam komentarja, naša država že tako tone v prepad, še tisti ki se pa zavzemajo za boljši svet jih pa pljuvate – osnovnih vrednot ni več v dolini šentflorjanski

 4. Anonimno pravi:

  Ampak slika pa zmaga :)
  Slika ne prikazuje pravega očeta , ker naj bi bil oče sveti duh …

 5. Tomaz Z. pravi:

  So basically … an absent father, a mother in denial and a child with a superiority complex … that’s the basis of a “normal” family ?!

 6. jin pravi:

  ‘Anonimnež
  02/09/2011 at 12:50

  mah, saj nimam komentarja, naša država že tako tone v prepad, še tisti ki se pa zavzemajo za boljši svet jih pa pljuvate – osnovnih vrednot ni več v dolini šentflorjanski’

  Osnovnih vrednot? Kaj, kot kratenje pravic drugačnim?

 7. Kobrowsky pravi:

  Ej, nevela boga not méšat!

  Prav, bómo pašemi.
  Ljubi svéti tróedini bóg, prosim te, naj se kristjani postavijo na lasno glavo in začno z njó misliti in néhajo biti óvce. Pa tudi vsi ostali.
  Zdaj pa molimo, močno molimo, močneje in iskréneje od njih, sicer nas tudi bóg več ne réši.
  AMEN.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.