Po nekem nesrečnem naključju sem se včeraj zvečer znašel v BTC-ju, nevedoč da poteka pred Kolosejem Ritem Mladosti! Oz. drugače povedano, po enem tednu “zanič” hrane v Londonu sem si zaželel suši v Sushimami v centru Ljubljana, kjer pa so imeli na štirih mizah napis rezervirano, ostale pa so bile polne. Na žalost me ne vidijo tam več, ravno zaradi tega odnosa – jebiga, če imajo rajši prazne mize, kot pa polne, pa naj jih imajo.

Naslednja izbira je bila steak v Argentinu. In to je bila napaka, ki je ne bi smel narediti včeraj, saj sem se počutil podobno kot v Londonu – gužva. Ker nisem vedel, da se dogaja Ritem mladosti v BTC-ju in sem poskusil prit mimo CityParka, kjer je vse stalo in sem čakal v koloni par deset minut, sem parkiral avto v CityPark garaži in šel peš do Argentina. In zraven sem se spraševal, kaj je treba mladini – definitivno še ne stari 16 let, da “mrtvo pijana” leži po tleh in objema flašo vina, ali pa žgane pijače. V bistvu je ta mladina ležala povsod, kamorkoli sem pogledal – po cesti, zelenicah, dobesedno na drevesu, krožišču. Parkingi v BTC-ju so predstavljali male “žur place”, kjer je vsak vrtel svojo glasbo in kontriral glasbi iz odra, ki je bil nekje v daljavi.

In ko človek mirno je steak v Argentinu, zraven posluša neartikulirane glasove, ki jih mladci spuščajo, sem se začel zavedati da sem že krepko star in da so se časi definitivno spremenili. V bistvu bi lahko bil večini prisotnih lahko “fotr”.

Graja, ki je del tega zapisa pa gre na račun organizatorja, ki ni poskrbel za to, da bi se zaprle ceste, oz. krožišča v BTCju in bi se tako zmanjšala nevarnost poškodb udeležencev tega dogodka. Kot tudi to, da takšen dogodek ne sodi v BTC, kjer so trgovine in kjer so vseeno prisotni tudi ljudje – takšen dogodek sodi na odprto prizorišče, tja kjer je pred leti potekal koncert The Killers!

Ko sva se vračala iz Argentina, so bila tla tlakovana z razbito steklovino in ostanki bruhanja. Da o omaganih fantih in deklicah niti ne izgubljam besed, ko bi parkrat skoraj dobesedno komu stopil na obraz. Organizator bi se moral zavedati kaj takšen dogodek pomeni in bi moral temu primerno ukrepati. In še eno vprašanje se mi je zastavljalo cel večer – od kjer hudiča tem manj kot 16 let starim “otrokom” alkoholne pijače??? Ali ni v Sloveniji prepovedano prodajanje alkoholnih pijač takšnim osebam??

12 Responses to 9.9. Ritem Mladosti – Kolosej BTC in pijani mladoletniki

 1. Desty pravi:

  To pitje alkohola “do mrtvega” je v Sloveniji postalo že standard. Ne vem, v čem je potem sploh smisel iti na takšen festival, če pa se ga tako ali tako nažgeš do kraja in niti odra ne vidiš, kaj da bi šele poslušal izvajalce. Je pa pitje alkohola med mladimi nekaj superiornega.

  Zakon seveda je, ampak se ga drži malo trgovcev. Pravtako pri cigaretah. Se zvečer malo sprehodiš po mestu in vsak 2. mladoletni pije ali pa kadi. Baje moraš biti zadet ali pa pijan, da se lahko imaš “fajn”. Potem pa se čudimo, kam gre naš narod.

 2. Robert pravi:

  Jaz sem vceraj tudi socustvoval z vsemi, ki so cakali v guzvi v garazni hisi in niso vedeli za ritem mladosti, ja.

 3. karolina pravi:

  Poleg napisanega, pa se nekaj: prizorišče ob odru je bilo ograjeno z ograjo, sama pa sem opazila samo en vhod, skozi katerega se je drenjala množica. Ne upam si predstavljati, kaj bi. Se na taki lokaciji in ob taki masi pijanih ljudi zgodilo v primeru kakšnega paničnega dogodka …

 4. Maja pravi:

  V taksnih primerih se mora obicajno komu kaj zgodit, da se zacne skrbet za varnost (in se to je dostikrat premalo). Zalostno.

 5. Anonimno pravi:

  Malo pred deveto zvečer sem tja odpeljala svojo petnajstletnico ( 1.letnik gimnazije, saj veste, čist vse sošolke bodo tam). Čez eno uro je bila doma in povedala, da se ona tega ne gre.

 6. coprnca pravi:

  takle mamo. pri nas v lokalni trgovini (na deželi) dvanajstletniki brez težav kupijo žgane pijače. in dokler vsaj tega ne bomo razčistili, ne bo nič bolje.

 7. Andrej pravi:

  Kakorkoli, nisem pristaš alkohola toda, privoščim mladim, da se zabavajo in znorijo tudi mi smo se in to celo pred 18 letom, takrat so bili drugi časi kot danes kjer je mladina na polno zafrustrirana, zakompleksana kolikor se da in še bi lahko našteval, brez normalnih socialnih odnosov v ŽIVO, vseskozi se sprašujem zakaj skoraj vsak četrti dvajsetletnik potrebuje psihoterapevta, da ga normalizira in pripravi za življenje, zato ker je današnje življenje postalo in postaja čedalje bolj čudno če se lahko tako izrazim, živimo v času kjer kapital in moč pomenita največ ostalo je zanemarljivo. Kot sem povedal nasprotujem alkoholu, toda sprostitev mora biti, če ti šport ne paše pa pač popivaj po pameti seveda sicer pa pravijo da se da zabavat tudi brez pijače ane?

 8. Slavko pravi:

  PIVO! PIVO! PIVO!!!

 9. Miha J pravi:

  Niso bili vsi pijani, so pa pijani verjetno bolj izstopali. Vsak pa si je izbral svojo vrsto zabave. Verjamem pa, da dokler ne omagajo, jim nič ne manjka. Ko pač telo ne zdrži več, gre hibernirat. Problem je le, če se ti to zgodi na ulici. Dokler deluje drunken logic, potem ni panike.

 10. Grega pravi:

  Sem star 15 let in ne pijem in ne kadim in tega ne podpiram… Na ritmu je bilo brezveze, ko so bili vsi pijani.. Jaz se pridem na take dogodke zabavat in osvajat punce, na žalost je veliko grdih fantov, ki dobijo punce ravno zaradi cigaret in pijače. Današnja mladina se nima ničesar drugega za pogovarjat in ne poznajo boljše zabave kot alkohol in cigareti, ker so zaradi tega tako ”kul”. Pa še nekaj tisti stari, ki so prišli na ritem MLADOSTI so pozabili da je to dogodek za mlade in da bodo verjetno prišli tudi mladoletniki, nimam nič proti starejšim, ki so prišli vendar so se nekateri obnašali kot da mladoletni nebi smeli biti na tem dogodku.

 11. Prome pravi:

  Pijana je bila večina. Izstopali pa so mrtvo pijani, ki so jih skorajda morali oživljati oz. eventuelno peljati na izpiranje želodca. Še bolj so šokirali 10 in nekaj letniki ki so se ob tem zelo zabavali in vse dogajanje arhivirali s svojimi super-duper najnovejšimi mobilniki. Najbolj pa me je navdušilo dejstvo, da nihče ni upošteval številnih reševalnih vozil, ki so non-stop vozila “obnemogle” in so jim s popivanjem / stanjem na cesti ovirali dostop.

 12. Anonimno pravi:

  Zanimivo, js nism doživu nč nenavadnega s stališča pijanosti ljudi. Popoldne je blo res kar ogromno rosno mladih, ampak jebiga, to je ritem MLADOSTI. Nevem kaj mate proti temu alkoholu, sej vas nihče ne sili da ga pijte, mulci se bodo pa že navadl kolko jim paše..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.