Po nekem nesrečnem naključju sem se včeraj zvečer znašel v BTC-ju, nevedoč da poteka pred Kolosejem Ritem Mladosti! Oz. drugače povedano, po enem tednu “zanič” hrane v Londonu sem si zaželel suši v Sushimami v centru Ljubljana, kjer pa so imeli na štirih mizah napis rezervirano, ostale pa so bile polne. Na žalost me ne vidijo tam več, ravno zaradi tega odnosa – jebiga, če imajo rajši prazne mize, kot pa polne, pa naj jih imajo.

Naslednja izbira je bila steak v Argentinu. In to je bila napaka, ki je ne bi smel narediti včeraj, saj sem se počutil podobno kot v Londonu – gužva. Ker nisem vedel, da se dogaja Ritem mladosti v BTC-ju in sem poskusil prit mimo CityParka, kjer je vse stalo in sem čakal v koloni par deset minut, sem parkiral avto v CityPark garaži in šel peš do Argentina. In zraven sem se spraševal, kaj je treba mladini – definitivno še ne stari 16 let, da “mrtvo pijana” leži po tleh in objema flašo vina, ali pa žgane pijače. V bistvu je ta mladina ležala povsod, kamorkoli sem pogledal – po cesti, zelenicah, dobesedno na drevesu, krožišču. Parkingi v BTC-ju so predstavljali male “žur place”, kjer je vsak vrtel svojo glasbo in kontriral glasbi iz odra, ki je bil nekje v daljavi.

In ko človek mirno je steak v Argentinu, zraven posluša neartikulirane glasove, ki jih mladci spuščajo, sem se začel zavedati da sem že krepko star in da so se časi definitivno spremenili. V bistvu bi lahko bil večini prisotnih lahko “fotr”.

Graja, ki je del tega zapisa pa gre na račun organizatorja, ki ni poskrbel za to, da bi se zaprle ceste, oz. krožišča v BTCju in bi se tako zmanjšala nevarnost poškodb udeležencev tega dogodka. Kot tudi to, da takšen dogodek ne sodi v BTC, kjer so trgovine in kjer so vseeno prisotni tudi ljudje – takšen dogodek sodi na odprto prizorišče, tja kjer je pred leti potekal koncert The Killers!

Ko sva se vračala iz Argentina, so bila tla tlakovana z razbito steklovino in ostanki bruhanja. Da o omaganih fantih in deklicah niti ne izgubljam besed, ko bi parkrat skoraj dobesedno komu stopil na obraz. Organizator bi se moral zavedati kaj takšen dogodek pomeni in bi moral temu primerno ukrepati. In še eno vprašanje se mi je zastavljalo cel večer – od kjer hudiča tem manj kot 16 let starim “otrokom” alkoholne pijače??? Ali ni v Sloveniji prepovedano prodajanje alkoholnih pijač takšnim osebam??