had blog roni kordis had blog roni kordis

Je “J” Janez Janša ali Bartol Jerković – SDS vs Mladina

Stranka SDS je v zapisu – Dokumenti razgaljajo: »J« dokazano ni Janez Janša, temveč direktor hrvaškega podjetja (vir) na svoji spletni strani zapisala:

Iz več kot 18.000 strani sodnega spisa dokazano izhaja, da so vodilni v podjetju Patria in njihovi lobisti črko »J« uporabljali za poimenovanje Hrvata Bartola Jerkovića, direktorja tovarne Đuro Đaković Vehicles (DDV). V priloženem dokumentu, ki se začne s črko »C«, kar je označba za Hrvaško (Croatia), Riedl 19. januarja 2005 piše Niittynenu (Patria), da mu želi sporočiti »rezultate včerajšnjega sestanka z WW in z g. J, direktorjem DDV«. Med drugim zapiše, da se bo »J upokojil čez 15 do 20 mesecev« in da ga »skrbi za svojo pokojnino«.
Oddaja »Resnica o Patrii« se je tako spremenila v oddajo “Laž o Patrii”. Dejstvo je, da januarja 2005 predsednik vlade Janez Janša ni razmišljal o skorajšnji upokojitvi in da Slovenska demokratska stranka nikoli ni dobila nikakršnega denarja od Patrie.

Danes pa je Mladina v članku – Tožilci vedo, kdo je “J” (vir) zapisala:

V stranki SDS so namreč danes postregli s svojevrstnim piarovskim »spinom«. V sporočilu za javnost so medijem poslali nek dokument, ki naj bi razgalil, da »J dokazano ni Janez Janša, temveč direktor hrvaškega podjetja« tovarne Đuro Đaković Vehicles (DDV) Bartol Jerković, zaradi česar naj bi se resnica o Patrii sprevrgla v laž o Patrii. Kot vemo, je finski novinar Magnus Berglund proti koncu svoje znane oddaje Resnica o Patrii dejal, da naj bi “J potreboval denar za pokojnino”, nakar je črko J povezal z Janezom Janšo. Kot dokaz, da se je Berglund zmotil, so danes v stranki SDS »razkrili« neko pismo Wolfganga Riedla, v katerem piše, da se bo »J« (ki ga v uvodu emaila imenujejo direktor DDV) »upokojil čez 15 do 20 mesecev in je zaskrbljen glede pokojnine«.
Oddaja Resnica o Patrii je nastala veliko pred kriminalistično preiskavo primera. Dokaz, da se kriminalisti dobro zavedajo posameznih kratic, je mogoče najti že v izjavi Reija Niittynena, predstavnika za Slovenijo, ki je na policijskem zaslišanju 27. in 28. maja 2009 pojasnil: »Oseba iz elektronske korespondence v zvezi s slovenskim projektom, ki je navedena s kraticami PM, JJ, prime minister J, je Janez Janša. Če je oseba označena z veliko črko J in če se sporočilo nanaša na Hrvaško, bi bil to Jerkovič.”

Če je bilo poletje čas kislih kumaric, potem se nam bliža vroča jesen, kjer bomo spet priča takšnim in drugačnim piarovskim prijemom z obeh strani – predvsem pa verjetno ne bomo nikoli izvedeli Resnice ali Laži o Patriji?!?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja