Michal Negrin, ki jo med drugim kličejo tudi “kraljica romantike” je izraelska oblikovalka, ki precej uspešno (na lastni denarnici občuteno) povezuje neo-viktorijanski stil s sedanjim časom. Njen nakit, ki je izdelan iz brona, brez niklja (zaradi alergij) in kristalov Swarowski, med drugim nosijo tudi Natalie Portman, Demi Moore, Uma Thurman, Alicia Keys, Britney Spears, Melanie Griffith..

Vendar v trgovini v Opatiji niso naprodaj samo prstani, uhani, verižice, (vstavi po potrebi…), ampak tudi oblačila, čevlji in torbice. Če na prvi pogled v izložbi vse skupaj izgleda precej kičasto, se celotna slika spremeni ob vstopu v trgovino. Prav tako pa se kaj hitro ugotovi, da njeni izdelki niso poceni – še daleč od tega, da bi jih lahko primerjal s prej omenjenim kičem! Prstani so od 80-400 EUR, uhančki od 30-300 EUR, lasnice od 200 EUR naprej..

Glede na to, da so izdelki Michal Negrin zanimivi in da je celotno doživetje trgovine odlično – kako ti prodajalka svetuje, kako so stvari urejene, kako dobiš škatlico, ki jo definitivno spraviš, kako dobiš spravljen račun, kako je na nakit doživljenska garancija… in ker v Sloveniji še nimamo takšne franšizne trgovine, bi bilo mogoče zanimivo, če se najde kdo, ki ima denar in investira v to zgodbo.

Definitivno bi bil tole hit tudi v Sloveniji, predvsem med premožnejšo klientelo, ki ne gleda na ceno, ampak na izkušnjo, predvsem pa na drugačnost stvari, kar se tudi vidi na prvi pogled!! Ja, imam občutek da bom moral letos še parkrat it v Opatijo!!!