Nirvana – Nevermind – Moveknowledgement in ŠKM Banda – fotografije

Gala Hala je bila v soboto zvečer razprodana – koncert domačih bandov (Atila, Bekko, Dead Dildo Drome, Hexenbrutal, It’s Everyone Else, Moveknowledgement, Arhibald Arhibaldovich, Boštjan Narat, Nikki Louder, The Canyon Observer, ŠKM banda, We Can’t Sleep at Night, Srečna Mladina), ki so preigravali komade iz plošče Nevermind skupine Nirvana ob 20-letnici izida albuma!

Vendar se je potrebno za razumevanje tega koncerta vrniti par korakov nazaj, kajti veliko udeležencev ni ravno razumelo poante večera. Avtor projekta, Andraž Kajzer, je želel narediti nekaj drugačnega – nabrati skupine, ki bodo preigrale ploščo Nevermind na svoj način in ne na način Nirvane! To je bila ključna razlika, ki je precej obiskovalcev ni razumelo, saj so verjetno pričakovali, da bodo skupine na odro poskušale čim bolj natančno preigravati pesmi Nirvane. In posledično se je med občinstvom slišalo tudi precej kritik na račun koncerta, oz. kritik v smislu, da to ni to, kar so pričakovali, da je škoda, da se tako ubija Cobaina, itd..

Sam nisem vztrajal na koncertu do konca, v bistvu sem poslušal samo tri skupine, ki so najprej odigrale dva svoja komada in potem enega od Nirvane. In Moveknowledgement, s pevcem N’Tokom, so bili odlični!