Podpiram akcijo Za prostore svobode – , kjer so podpisniki pobude zapisali: Svobodna Slovenija lahko temelji le na doslednem spoštovanju človekovih svoboščin, na strpnem sobivanju razlik, na solidarnosti in aktivnem spodbujanju potencialov prav vsakega posameznika in posameznice.

Pobudniki te akcije so: dr. Aleš Črnič, Nataša Briški, Simon Kardum, Valter Kobal.. Podpisniki pa so med drugim tudi: Janez Janša, Vlado Kreslin, Peter Lovšin, Zoran Predin, Katarina Čas, dr. Boris A. Novak,…

V njihovem manifestu je zapisano:

Smo skupina državljanov in državljank, ki nas je resno zaskrbela nepričakovano nestrpna kampanja proti družinskemu zakoniku, saj jo razumemo kot simptom nečesa globljega in bolj usodnega od sicer zelo pomembnega vprašanja ‘pravih’ in ‘nepravih’ oblik družine. Nerazumljivih napadov na drugače misleče, manjšine, depriviligirane, kot jih vidimo v zadnjih letih, ni bilo niti v časih pred demokracijo. Bojimo se, da so se v Sloveniji izgubile temeljne vrednote enakopravnosti, solidarnosti in pravičnosti. Omenjeni procesi se nam zdijo zelo nevarni, zato odpiramo državljansko tribuno, ki smo jo poimenovali ZA PROSTORE SVOBODE.

Gre za globoko politično družbeno akcijo, ki pa namenoma ostaja dosledno nestrankarska. Cilj je odpreti debate in vzpodbuditi javno razpravo o problematičnih trendih in pozitivnih alternativah, kot jih zagovarjamo. Tudi prek spleta in družbenih omrežij bo naše sporočilo politiki in raznim civilnim iniciativam – dovolj je krčenja prostorov svobode in grajenja politike na izključevanju.

Predvidoma sredi oktobra nameravamo v središču Ljubljane organizirati večji dogodek – shod ZA PROSTORE SVOBODE. Več o tem

Če želite podpreti Tribuno Za prostore svobode, sledite navodilom tukaj, ali pa “lajkate” stran Za prostore svobode na Facebooku, oz. jih sledite na Twitterju @ProstoriSvobode.