Podpiram akcijo Za prostore svobode – , kjer so podpisniki pobude zapisali: Svobodna Slovenija lahko temelji le na doslednem spoštovanju človekovih svoboščin, na strpnem sobivanju razlik, na solidarnosti in aktivnem spodbujanju potencialov prav vsakega posameznika in posameznice.

Pobudniki te akcije so: dr. Aleš Črnič, Nataša Briški, Simon Kardum, Valter Kobal.. Podpisniki pa so med drugim tudi: Janez Janša, Vlado Kreslin, Peter Lovšin, Zoran Predin, Katarina Čas, dr. Boris A. Novak,…

V njihovem manifestu je zapisano:

Smo skupina državljanov in državljank, ki nas je resno zaskrbela nepričakovano nestrpna kampanja proti družinskemu zakoniku, saj jo razumemo kot simptom nečesa globljega in bolj usodnega od sicer zelo pomembnega vprašanja ‘pravih’ in ‘nepravih’ oblik družine. Nerazumljivih napadov na drugače misleče, manjšine, depriviligirane, kot jih vidimo v zadnjih letih, ni bilo niti v časih pred demokracijo. Bojimo se, da so se v Sloveniji izgubile temeljne vrednote enakopravnosti, solidarnosti in pravičnosti. Omenjeni procesi se nam zdijo zelo nevarni, zato odpiramo državljansko tribuno, ki smo jo poimenovali ZA PROSTORE SVOBODE.

Gre za globoko politično družbeno akcijo, ki pa namenoma ostaja dosledno nestrankarska. Cilj je odpreti debate in vzpodbuditi javno razpravo o problematičnih trendih in pozitivnih alternativah, kot jih zagovarjamo. Tudi prek spleta in družbenih omrežij bo naše sporočilo politiki in raznim civilnim iniciativam – dovolj je krčenja prostorov svobode in grajenja politike na izključevanju.

Predvidoma sredi oktobra nameravamo v središču Ljubljane organizirati večji dogodek – shod ZA PROSTORE SVOBODE. Več o tem

Če želite podpreti Tribuno Za prostore svobode, sledite navodilom tukaj, ali pa “lajkate” stran Za prostore svobode na Facebooku, oz. jih sledite na Twitterju @ProstoriSvobode.

blank

11 Responses to Podpiram akcijo – Za prostore svobode

 1. haha pravi:

  kup bedastih jokavcev, ki se ne morejo sprijazniti s tem, da živimo v demokraciji.

 2. Anonimno pravi:

  In kaj ima demokracija zveze z nestrpnostjo? Zaradi pravic (da vsak pljuva po vsakomur)? Tvoje pravice se končajo tam, kjer se začnejo moje (in obratno). Piše v ustavi.

 3. BB pravi:

  >Janez Janša, Vlado Kreslin, Peter Lovšin, Zoran Predin, Katarina Čas, dr. Boris A. Novak,…

  Janez JANŠA, umetnik

  • morpheus7 pravi:

   Tale komentar je bil kr na mestu, ker sem šel 15x brat listo podpisnikov, a se mi trga od neprespanosti …

  • had pravi:

   da razjasnim.. Janez Janša je umetnik, Ivan Janša je politik :) vendar imamo mi Janeza Janšo za politika :)

 4. PeKo pravi:

  Najprej se omenja spoštovanje razlik, nato pa oznaka da so nestrpni tisti, ki ne podpirajo zakona. Jaz si javno upam priznati, da ga ne podpiram in ga nikoli ne bom. Otrok potrebuje očeta in mamo. Preprosto dejstvo, ki ga nekateri nikakor ne morejo prebaviti.

  • Jernej pravi:

   Nihče ti ne preprečuje, da na čisto praktični ravni poskrbiš, da bo imel tvoj otrok očeta in mamo, niti ti ne preprečuje tvojega stališča ali da ga širiš (navsezadnje ga). Problem se pojavi, ko se prične srdito preprečevati vsem ostalim, ki tvojega mnenja preprosto ne delijo, da morajo delati le tako, kot praviš ti, in nič drugače. To je logika srednjega veka, my way or the highway, drugače ne bo …

 5. Matej pravi:

  Otrok potrebuje očeta in mamo. Preprosto dejstvo, ki ga nekateri nikakor ne morejo prebaviti.

  Super, potem boš prec jutr začel težil naj vzamejo otroke samohranilcem/kam in vložil zakon za benanje umetne oploditve neplodnim parom?

  • Matej pravi:

   Iiik, vprašanje bi se moralo glasiti, valjda:

   “Super, potem boš prec jutr začel težil naj vzamejo otroke samohranilcem/kam?”

 6. Jupito pravi:

  Otroci iz istospolnih družin niso v ničemer prikrajšani in ne živijo bistveno drugače, kot njihovi vrstniki iz tradicionalnih – preprosto dejstvo, ki ga dokazujejo primeri iz tujine, pa ga nekateri še kar ne morejo prebaviti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.