Facebook – cenik za članstvo – jaz imam zlati račun za 9,99$

Najbolj pogosta objava včeraj dopoldan na Facebooku je bila o uvajanju članarine na Facebooku:

Facebook je pravkar izdal svoj cenik za članstvo. 9,99 $ na mesec za Zlati član Services, 6,99 $ na mesec za člana storitev članstvu Silver, 3,99 $ na mesec za aktivni član Service, boste lahko brezplačno, če kopirate in nalepite to sporočilo pred polnočjo.. Ko se prijavite do jutri zjutraj, boste morali plačati INFO … To je uradno, je napovedano, celo v novicah. Facebook se bo začela zaračunavati zaradi spremembe profilov. Če kopirate to na vaši steni bo vaš logo obarvan modro, in Facebook bo brezplačen za vas. PROSIM DELITE to sporočilo, če ne bi to naredili vaš račun bodo izbrisani, če ne boste plačali

Seveda so ljudje ovce in brez da karkoli preverijo, to kopirajo naprej v svoj status in tako “okužijo” še ostale, ki si ne znajo predstavljati sveta brez Facebooka! In seveda, v tipični naši maniri, bi bilo nevzdržno, da bi morali za servis kot je Facebook plačevati mesečno naročnino. Oz. drugače – za “kurčev” program nacionalke smo pripravljeni plačevati, za FB pa ne bi – kajti Facebook je na internetu in tu je vse zastonj, kajne??

In ja, poudarek sporočila je bil v tem, da je bilo to objavljeno v novicah?! Katerih?? Ah ja, vira se ne izda v tem primeru.

Sicer pa ni skrbi da bi Facebook začel zaračunavati članarino, kajti on zasluži povsem dovolj z vsem tistim, česar ne počne – data mining je v njihovem primeru Sveti Gral in vsi ti podatki, ki jih imajo oni in so sedaj vidni tudi na Timelineu so neprecenljivi. Da o oglaševanju na Facebooku niti ne govorim. Marku stvari uspevajo, kljub temu da se odloča za precej drugačne in nepriljubljene poteze je za vsem tem še vedno masa ljudi, ki sledi vsemu temu. Jaz počasi izgubljam upanje, da bom kdaj razumel Facebook – vendar je to zgolj in samo moj problem, kajne?

In še enkrat – Facebook ne uvaja članarine, niti ne bo zaračunaval dostopa. In nikar, prosim, nikar ne objavljajte vsega, kar nekdo napiše na Facebook na svoj profil. To vse skupaj izpade zelo zelo smešno. Vsaj v Google vtipkajte to, kar želite objaviti in boste takoj ugotovili ali je fake ali drži. In nihče se vam ne bo smejal!

  1. Kua se lažeš! Jst sm si nabavu članstvo, en drug pa ne, pa danes ne more not! //sarcasm off

    Ja, hecni smo, Slovenceljni…

  2. Ne razumem ljudi, ki tole lepijo po FBju. Ljudje lepijo, ne preverijo informacij in zgleda da so tako neumni, da ne opazijo, da je prevedeno s Google Translate.

    @Tomaz Z. se strinjam s tabo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja