Včeraj je padla odločitev – predsednik države, Danilo Türk, bo parlament razpustil 21. oktobra, volivci pa bomo šli na volitve 4. decembra. Če sodim po javnomnenjskih anketah, potem je naslednji mandatar že znan, samo vprašanje je, s koliko % bo to postal. Ampak pustimo času čas in se pustimo presenetiti.

Ker se vse politične stranke zavedajo, da je treba pred volitvami impresionirati volivce, pričakujem precej novosti v tem času do decembra – tako na spletnih straneh strank, kot na družbenih omrežjih, ki jih bodo stranke začele še bolj izkoriščati, kot jih sedaj. Pred zadnjimi volitvami sem v zapisu – obiskanost spletnih mest slovenskih političnih strank preko Alexe naredil vrstni red političnih strank glede na obiskanost njihovega spletnega mesta. Meritve preko Alexe niso natančne in imajo svoja odstopanja in posebnosti, vendar dobi se nek “povprečen” pregled na to, kako je z obiskanostjo spletnega mesta.

Mesec dni kasneje sem želel ponoviti vse skupaj, vendar sem želel dobiti natančne podatke in posledično sem političnih strankam poslal elektronsko sporočilo, kjer sem jih prosil za podatke iz Google Analyticsa – odzvale so se štiri politične stranke in na žalost nisem objavil podatkov. Vendar je bil v mesecu dni zaznan precej povečan obisk spletnih mest strank, saj so se pripravljale na volitve – statistika spletnih strani strank preko Alexe

In kakšno je stanje na današnji dan na Alexi? Kako se bo spremenilo to stanje do začetka decembra? Nas politične stranke podcenjujejo in se v času mandata premalo ukvarjajo z nami in preveč same s seboj? Iz spodnjih številk se lahko naredi tak zaključek, kajne?

  1. SDSSds.si has a traffic rank of: 475,401
  2. ZaresZares.si has a traffic rank of: 1,777,576
  3. SLSSls.si has a traffic rank of: 2,116,553
  4. LDSLds.si has a traffic rank of: 3,648,670
  5. SDSocialnidemokrati.si has a traffic rank of: 3,689,573
  6. NSiNsi.si has a traffic rank of: 6,911,897
  7. SNSSns.si has a traffic rank of: 9,140,697
  8. DESUSDesus.si has a traffic rank of: 13,666,020

Samo za rahlo primerjavo – had.si ima Alexa rank – 82,556