Google Analytics je orodje s katerim lahko lastnik spletnega mesta analizira, zajema, spremlja statistike spletnega mesta. Zadnje čase je Google Analytics doživel svojo prenovo v katero so vključili tudi sledenje družbenim trendom. Z njegovo pomočjo lahko merimo število deljenj, oz. število klikov povezave kreirane z Google+1, Tweet in Facebook Share, ali Like.

Danes pa je Google presenetil z novostjo – Google Analytics Premium, ki bo lastnikom spletnih mesto omogočal več funkcionalnosti, predvsem pa 24/7 podporo, dodatne analize in garancijo (Data Collection: a Service Level Agreement of 99.9% in any calendar month, Reporting: a guarantee of 99% in any calendar month, Processing: data freshness within a maximum of 4 hours 98% of the time, Guaranteed. Google will compensate you if we don’t deliver.)

Trenutne cene, ki so objavljene na spletu se vrtijo okoli 150.000$?! Vendar dobra novica je, da Google Analytics obstaja še vedno zastonjski!

Povezane vsebine:

Welcome to Google Analytics Premium

Vendar je Google v zadnjih dneh predstavil še eno novost za Google Analytics – Google Analytics Real-Time, kjer lahko preko novega vmesnika pregledujete, kaj se dogaja na vašem spletnem mestu v realnem času! Vendar bo potrebno počakati v vrsti, oz. zaprositi za dostop do tega – https://services.google.com/fb/forms/realtimeanalytics/