1.10.2011 – kopanje v Sesljanu (Sistiana)

Včerajšnji dan, 1.10.2011, je bil idealen za kopanje v morju. Zunanja temperatura je bila 29 stopinj in med vožnjo do Sesljana (Sistiana) sem imel v avtu prižgano klimo. Temperatura morja pa je bila 21 stopinj. Pogled na polno plažo je bil podoben pogledu nanjo sredi najvišje sezone in parkirišče (8 eurov parkirine) je bilo napolnjeno skoraj do zadnjega kotička.

Dve leti nazaj, 2.9.2009, sem v zapisu September in jutranje temperature – globalno ohlajanje??, pizdil nad prenizkimi temperaturami:

In včeraj je bil 1. september, dan ki sem ga v mladosti sovražil, tako kot večina sovrstnikov. Po počitnicah je bilo potrebno spet v šolo, kjer so nam težile “tršice”, kjer smo se morali učiti in poslušati kaj nam imajo “tršice” za povedati (če na grobo strnem vse skupaj).
In v tistih časih, ko sem hodil še v osnovno šolo, je bil september topel mesec in oblačila so bila temu primerna. Tudi kopanje na bazenu se je zavleklo še v september.

Ampak včeraj je bilo drugače. Zjutraj, ko sem pogledal na termometer sem bil prepričan, da se je ta “beštija” pokvarila, saj je kazal samo 5 stopinj! Seveda je najlažje narediti test zunanje temperature tako, da stopiš ven in začutiš zrak na svoji koži. In že v naslednjem trenutku mi je bilo žal, da sem resnično to storil.
Pustimo ob strani vprašanje, ki sem si ga zastavil že zgoraj – ali sem še sploh človek, če me zebe kot psa! Ja, resnično je bilo 5 stopinj. In namesto da bi iskal kratke rokave, sem moral iskati pulover in namesto šlap sem moral v garaži iskati Adidas Campus Suede.

Je to povsem normalno za ta čas? Meni se ne zdi! Če bo danes popoldan, oz. proti večeru temperatura spet padla pod 12 stopinj (kot je padla včeraj), bom definitivno moral začeti s sezono kurjenja, oz. se bom usmilil in prižgal kamin.

Očitno bo tudi današnji dan precej podoben in ga bo treba čim bolje izkoristiti!

Klik na fotografijo za celotno galerijo Lignano Sabbiadoro

lignano photos

Klik na fotografijo za vse ostale fotografije Miami Beach
had_0200

Klik na fotografijo za celotno galerijo Manhattan Beach – fotografije
manhattan beach photos

Klik na fotografijo za ostale fotografije Venice Beach
venice beach photos

Klik na fotografijo za celotno galerijo Santa Cruz California
santa cruz photos

Klik na fotografijo za ostale fotografije Santa Monica Pier
santa monica pier photos

Klik na fotografijo za galerijo Mono Lake Tufa – Photos
mono lake tufa photos

Klik na fotografijo za galerijo Santa Monica Muscle Beach – fotografije za ženske
santa monica muscle beach

Klik na fotografijo za ostale fotografije Venice Beach Skate Plaza
venice beach skate plaza photos

Klik na fotografijo za celotno galerijo Lago di Como – Lake Como
lake-como-lago-di-como-photos-02.jpg

Komentarji so zaprti.