Simobil – cena iPhone 5 – 679€

Apple iPhone 5 – v živo – danes ob 19. uri bo predstavitev novega modela iPhone 5..

Tale zapis bi lahko začel – tresla se je gora, rodila se je miš. Pričakovanja, pred današnjim Apple dogodkom “Let’s Talk iPhone” so bila velika. Predvsem v smeri iPhone 5 verzije, ki naj bi bila nekaj povsem drugačnega in naprednejšega, itd.. Forumi in blogi so bili polni informacij o tem, kaj naj bi to novo Apple čudo ponujalo, vendar na žalost iPhone 5 ni bil danes predstavljen (2:38PM Sorry folks, no iPhone 5… yet….)

Vendar je Apple včeraj vseeno predstavil novost – iPhone 4S, ki se od svojega “predhodnika” iPhone 4 loči po specifikacijah, ki so marsikomu pomembne. Zunanjost ostaja enaka – torej za vse, ki ste pred kratkim kupili štirico, ne bo potrebe po novem telefonu, edino če so vam pomembne novosti, ki se skrivajo v novem telefonu.

iPhone 4S poganja Dual-Core A5 Chip, ima povsem prenovljeno kamera z 8MP, omogoča snemanje posnetkov v 1080p HD Video in poleg tega so predstavili tudi Siri (voice assistant).

iPhone 4S bo na voljo v črni in beli barvi in v različicah 16GB, 32GB in 64GB. Cene v ZDA z vezavo, ki so jih včeraj predstavili so med 199$ in 399$. V Slovenijo naj bi iPhone 4S prišel 28. oktobra, drugje po svetu bo na voljo že prej.

Apple je prav tako predstavil iOS 5, ki prinaša preko 200 novosti (med drugim tudi urejanje fotografij na telefonu). Prav tako pa so predstavili tudi iCloud za shranjevanje podatkov v “oblaku”.

Sam sem “Apple fan”, vendar včerajšnji dogodek mi ni naredil skomin po kakšni novi napravi – očitno so bila pričakovanja po petici malce prevelika. Vendar me niti najmanj ne skrbi, da se iPhone 4S ne bi odlično prodajal. Mogoče pa končno nadomestim svojega 3GS-ja s 4S, ker štirico sem imel v rokah natanko pol ure, ko je zamenjala lastnika (takle mamo, če sem prinesel domov bel iPhone 4!).

Apple – iPhone 4S – Official Product Video

Apple iPhone 4S (iPhone 5) official video (HQ)

iPhone 4S