Simobil – cena iPhone 5 – 679€

Apple iPhone 5 – v živo – danes ob 19. uri bo predstavitev novega modela iPhone 5..

Tale zapis bi lahko začel – tresla se je gora, rodila se je miš. Pričakovanja, pred današnjim Apple dogodkom “Let’s Talk iPhone” so bila velika. Predvsem v smeri iPhone 5 verzije, ki naj bi bila nekaj povsem drugačnega in naprednejšega, itd.. Forumi in blogi so bili polni informacij o tem, kaj naj bi to novo Apple čudo ponujalo, vendar na žalost iPhone 5 ni bil danes predstavljen (2:38PM Sorry folks, no iPhone 5… yet….)

Vendar je Apple včeraj vseeno predstavil novost – iPhone 4S, ki se od svojega “predhodnika” iPhone 4 loči po specifikacijah, ki so marsikomu pomembne. Zunanjost ostaja enaka – torej za vse, ki ste pred kratkim kupili štirico, ne bo potrebe po novem telefonu, edino če so vam pomembne novosti, ki se skrivajo v novem telefonu.

iPhone 4S poganja Dual-Core A5 Chip, ima povsem prenovljeno kamera z 8MP, omogoča snemanje posnetkov v 1080p HD Video in poleg tega so predstavili tudi Siri (voice assistant).

iPhone 4S bo na voljo v črni in beli barvi in v različicah 16GB, 32GB in 64GB. Cene v ZDA z vezavo, ki so jih včeraj predstavili so med 199$ in 399$. V Slovenijo naj bi iPhone 4S prišel 28. oktobra, drugje po svetu bo na voljo že prej.

Apple je prav tako predstavil iOS 5, ki prinaša preko 200 novosti (med drugim tudi urejanje fotografij na telefonu). Prav tako pa so predstavili tudi iCloud za shranjevanje podatkov v “oblaku”.

Sam sem “Apple fan”, vendar včerajšnji dogodek mi ni naredil skomin po kakšni novi napravi – očitno so bila pričakovanja po petici malce prevelika. Vendar me niti najmanj ne skrbi, da se iPhone 4S ne bi odlično prodajal. Mogoče pa končno nadomestim svojega 3GS-ja s 4S, ker štirico sem imel v rokah natanko pol ure, ko je zamenjala lastnika (takle mamo, če sem prinesel domov bel iPhone 4!).

Apple – iPhone 4S – Official Product Video

Apple iPhone 4S (iPhone 5) official video (HQ)

iPhone 4S

blank

 

 

4 Responses to Apple iPhone 4S ni enako iPhone 5!

 1. Mat pravi:

  Škoda, da niso prikazali kaj več.

 2. Slovenec na Tajvanu pravi:

  Kar se tiče strategije, so to super izpeljali. Prehitro je za novi hardware dizajn, saj je trenuten res špica. Jaz si 4ke ne bom zamenjal, uporabljam jo šele 5 mesecev. Me pa mika novi hitrejši procesor in kamera. Po mojem bom naslednje leto preskočil na 5ko, v kolikor jo bodo dali na trg. In ti?

 3. Klada pravi:

  Sem si ogledal video-predstavitev … In se strinjam s SnT, prezentacija je bila super.

  Kolikor sem na hitrco prebral jabuk.si, so malce zalostni le “kvazi-die-hard Apple fanboyi”, ki ajfone uporabljajo kot statusni simbol, saj so pricakovali nov zunanji izgled – novo ohisje -, ki bi jim koristil … pri cemerkoli pac ze …

  Po mojem mnenju, so se pri Applu pravilno odlocili, da so se posvetili optimizaciji HW, in ne samemu case-u. Namrec: nic od tistega, kar je bilo od marca dalje prikazano na 9to5mac, macrumors et. al., ni dajalo vtisa dostojnega naslednika iPhone-a 4 … In iPhone 4 je s svojim izgledom monolita (2001: Space Odyssey) res kulten oblikovalski izdelek … Zato sem vesel, da so zaenkrat predstavili “zgolj” iPhone 4S. :)

  Sem prebral tudi clanek (ne vem kje), zakaj mlacen odziv toliko novinarjev na 4S: zaradi vsega spremljajocega hypa so pricakovali novo obliko in, kar je najpomembneje, v imenu stevilko 5, dobili so pa zgolj “naslednika” stirice; evolucija v stilu: 3G –> 3GS, 4 –> 4S. Evolucija, kateri bo nasl. leto sledila ponovno revolucija.

  Ce pogledamo specifikacije, pa ima 4S vse tisto, kar imajo zadnjih nekaj mesecev konkurenti htc, Samsung in LG … Celo vec: neposredna konkurenca, z izjemo parih modelov s 3D stereo-kamerami nima nic vec za ponuditi, kot iPhone 4S.

  Sam sem pricakoval ene par prenovljenih senzorjev … No, na to bom se moral pocakatu, da ga dobijo v roke pri iFixit … Sicer je pa to to!

  Po mojem mnenju se je se enkrat pokazalo pravilo, ki se ga Apple drzi ze od nekdaj: ni vedno potrebno imeti najhitrejsi in najboljsi HW. Najpomembnejsi je kvaliteten in dobro spisan SW, ki zna fenomenalno izkoriscati ta HW!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.