Ljubezen na seniku – nov resničnosti šov je naslov mojega zapisa izpred par mesecev, kjer sem samo zapisal par stvari pred začetkom te oddaje, kjer 10 samskih moških iz podeželja, išče svojo sorodno dušo v mestu.

Izbira kandidatov je zanimiva: lastnik turistične kmetije z nastanitvijo, živinorejec, lastnik turistične kmetije, sadjar in živinorejec, živinorejec in poljedelec, konjerejec, drvar in lastnik žage, konjerejec, živinorejec, živinorejec, vinogradnik in poljedelec, sadjar.

In včeraj sem si ogledal oddajo Ljubezen na seniku, ki je ob četrtkih ob 21. uri na TV3 in jo vodi Saša Lendero. Včerajšnja oddaja je bila namenjena petim “fantom”, ki so izbirali med petimi dekleti v kratkih pogovorih in se na koncu odločili za tri, ki jih bodo odpeljali s seboj na kmetijo!?

Komunikacija, ki so jo prikazali v oddaji, je bila milo rečeno smešna. En kandidat je spraševal dekle o številu partnerjev in kasneje o seksu na prvem zmenku. Druga kandidatka je povedala, da si je želela biti mlada mamica in sedaj živi od socialne pomoči. Tretja kandidatka je poskušala razložiti da njeno pismo ni bilo ljubezensko, saj se ni zaljubila vanj preko kamere in za to potrebuje veliko več časa in spoznavanja. In to so bile vse situacije pri enem “fantu”.

Najbolj se mi je zasmilil Florijan, ki je tih kot miška, nanj pa so “uletele” samo ženske, ki so popolnoma kontra njegovemu karakterju. Ker je “fant” precej tiho, so vse poudarjale njegovo notranjo lepoto, njegovo srce, kaj vse skriva v sebi in one vidijo, predvsem pa so bile nekatere od njih gospe, ki niso niti govorile slovensko, vendar bi jim življenje na kmetiji, s človekom ki je skoraj samo tiho, lahko spremenilo življenje!

Pogovori, ki so nam bili prikazani so bili na tako nizkem nivoju, da mi je bilo nerodno, da to prikazujejo v javnosti. Kot da se ljudje, ki mogoče kdaj celo zaživijo skupaj, ne bi imeli za pogovarjati o ničemer drugem kot o tem, kaj bi kdo komu spekel za kosilo in ostale banalnosti, ki se mi zdi da niso pomembne, ko hočeš v kratkem času spoznati sorodno dušo!

Suma sumarum, da ne bom delal obnove oddaje Ljubezen na seniku – med gledanjem sem se spraševal ali jaz ne razumem teh ljudi tam, oz. ali je moj svet, v katerem živim in komuniciram tako drugačen kot svet teh ljudi? Mogoče je z menoj karkoli narobe in jih pač samo ne razumem. Definitivno pa si ne predstavljam da bi živel v njihovem svetu in si na takšen način iskal dekle svojih sanj.

p.s.: ali so ta dekleta res sama poslala svoje prijavnice, ali so dobili statistke za to? hmm..

Klik na fotografijo za celotno galerijo Saša Lendero na rdeči preprogi
sasa-lendero-slike-fotke-04.jpg