Moj odgovor je preprost – seveda bo Zoran Jankovič šel na predčasne volitve! Vprašanje je samo ali bo šel kot kandidat ali kot volivec?! Včeraj so se začela pojavljati ugibanja o tem, ali se Zoran Jankovič pripravlja na volitve, oz. ali se je že odločil za ta korak.

Vse skupaj pa se je začelo s Facebook statusom generalnega sekretarja SD Uroša Jauševeca, ki je zapisal – torej, kocka je padla…. Ljubljanski Jay-Z gre na volitve,… uničit levico,…

Sicer so slednje stvari, ki jih bom zapisal zgolj moja ugibanja in se lahko povsem motim. Glede na status, ki ga je zapisal Uroš na Facebooku, le ta razjasni marsikatero stvar, ki se je dogajala v zadnjem času in je bila povezana z županom mesta Ljubljane. Predvsem so bile stvari povezane z njegovim sinom (podatki o denarju, ki ga je zapravil v dveh dneh) in podobno, kjer se nihče ne ukvarja, kako lahko takšni podatki pridejo v javnost!! ampak zgolj in samo z linčanjem Zorana Jankoviča.

Oz. drugače povedano, je mogoče kdo poskusil vplivati na Zorana Jankoviča, da bi se premislil glede odhoda na volitve s takšnim dejanjem in s tem preprečil uničenje levice? Desnica definitivno ne bi storila tega, saj so sedajle v polnem zagonu in bi jim poraz Zorana prinesel še dodatne tantieme med svojimi volivci! Torej se je zgodilo nekaj, kar ni ravno lepo da se dogaja, glede na to, da je taisti Zoran levici pomagal pred zadnjimi volitvami, ko jih je podprl.

Jesen bo še pestra in ni hudič da bomo v predvolilnem času spet poslušali floskule, obtoževanja in podtikanja, kot pa da bi se končno ukvarjali s programi, idejami in predlogi, kako rešiti “zafurano” Slovenijo! Mogoče pa je čas za Zorana Jankoviča in njegovo listo?!?