Leta 1969 je bila organizirana prva Barcolana v Trstu, na kateri je sodelovalo 51 čolnov. V teh dneh poteka že 43. Barcolana po vrsti, na kateri pa sodeluje veliko več jadrnic. Jutri zjutraj bo na štartu zelo pestro, saj se bodo ob 10. uri pomerile za prestižno zmago. Bitka bo precej huda, saj so na štartu Esimit Europa 2, Maxi Jena, Shining Umag – Umago Maxi, itd..

Kot ponavadi, sem prišel v Trst en dan prekmalu in sem lahko užival samo v pogledu na jadrnice, nisem pa videl dirke, oz. vseh teh jadrnic zunaj na morju. Ampak za drugo leto vem, da moram iti v Trst na Barcolano v nedeljo in ne v soboto!!

3 Responses to 43. Barcolana – Barkovljanka – fotografije

 1. Matej pravi:

  Predlagam ogled iz pečine pri cerkvi nenavadne oblike – Montegrisa.org. Klif je precej visok in omogoča celoten pregled nad dirko. Od štarta, prve boje do Miramarja in cilja.
  Lokacija je precej popularna tudi med domačini zato priporočam, da se pride vsaj pol ure prej, ker je ogled štarta je res impresiven!

 2. smoger pravi:

  V soboto zvečer je bil, na osrednjem trgu v Trstu (Piazza della Libertà ), koncert it.pevca, ki sliši na ime Raf. Zunaj Italije je najbolj znan po komadu Self control. Men je blo luštno tudi v soboto. ;)

 3. NajemJadrnice pravi:

  Še bolje pa je če se pridružiš kaki ekimi in doživiš dirko v živo…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.