Novi obrazi v slovenski politiki: kandidat za mandatarja Zoran Janković in njegova ministrska ekipa – je naslov videa na Youtubeu, ki je primer negativne kampanje pred predčasnimi volitvami in je znanilec dogodkov, ki jim bomo priča v naslednjih dveh mesecih. Zanimivo je, da je moral uporabnik rdecazastava poiskati fotografije “ministrske ekipe” in vse skupaj spraviti skupaj. In da se resnično da komu ukvarjati s tem. Ampak če se Reporter že ukvarja s tem, da ima Katarina Kresal torbico Hermes Birkin za več tisoč eurov (vir), potem se nekomu da ukvarjati tudi s tem, da sestavlja “ministrsko ekipo”. Btw. A je torbica originalna – http://bagbible.com/blog/how-to-spot-a-fake/hermes/?

Zakaj je takšen primer zanimiv? Spomnimo se poskusov diskreditacij s takšnimi kampanjami pred prejšnjimi volitvami – zaključek je zelo preprosto. Negativna kampanja se do sedaj še nikomur ni obrestovala, oz. je vedno dosegla ravno nasproten učinek. Pred temi volitvami se verjetno tudi SDS ne bo ukvarjala z negativno kampanjo proti Zoranu Jankoviču, ker so že ugotovili, da jim to ne prinaša nič dobrega pri volivcih, oz. da s takšnimi dejanji povzročijo pretok volivcev na drugo stran. Ampak takle mamo. Vroča jesen bo letos!

6 Responses to Negativna kampanja pred predčasnimi volitvami se je že začela!

 1. Abaddon pravi:

  Ne, sam morš priznat, da je dober spot. Minister za spremembo namembnosti zemljišč hahah

 2. had pravi:

  sej pravim.. nekdo si je vzel resnicno cas, da je nasel slike in spisal naslove :) ni slabo :)

 3. ceglc pravi:

  Jesen bo res vroča, ampak ne zaradi slovenskih volitev…

 4. Mirko pravi:

  Negativna kampanja s Patrio proti JJ se je še kako obrestovala. Tako je težko reči da negativne kampanje nimajo uspeha.

  • JorgeBen pravi:

   … in glede na to, da je v družbi ni bilo ravno velike naklonjenosti takratni vladi, so verejetno s tisto negativno kampanjo povzročili, da sta tako JJ In Erjavec tako dobila še kakega ekstra desnega volilca…

   dejstvo je, da ne vemo kaj bi se zgodilo če ne bi bilo tiste afere pred volitvami. Dokaz, da ljudje niso bili zadovoljni s prejšno vlado je bilo zmanjšanje glasov NSI in SLS. Tako kot ljudje niso zadovoljni sedaj. In Jankovič ne bo rešil levice, naj ostane lepo v LJ.

   glede “negativne” kampanje pa… ob objavi Virantove liste je takoj SDS prišel ven s podatkom, da je bratranec žene Jankovičevega sina (al nekaj takega)… Usklajeno delovanje. Čaki. On je tudi v “sorodu” oz. poročen s hčerko Brejca, sive eminence SDS. Aja, to ni važno.

 5. JorgeBen pravi:

  Očitno se negativna kampanja proti Jankoviču še stopnjuje. Zdej je že cela spletna stran (zgleda kot uradna) njegove “nove” stranke. Seveda zavzema zgoraj omenjeni video tudi na tej strani častno mesto…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.