Dve leti nazaj sem pisal o resnični zgodbi kolega – SMS kvizi, SMS klubi in zavajanje javnosti, sedaj pa nekaj podobnega doživljam tudi sam. Namreč že večkrat sem dobil SMS sporočilo iz telefonske številke +6677 z vsebino: Zdravo. Posljite SMS z besedo DA na 6677 in ZADENITE ta revolucionarni Apple iPad 2!

In tukaj se začne vse skupaj. Namreč telefonska številka, na katero dobivam ta sporočila ni bila nikoli dana v nobene komercialne namene, niti ni nikoli sodelovala v kakšnem nagradnem žrebanju, prav tako je nisem dal nobenemu akviziterju na kakšnem sejmu. Pa vendar dobivam SMS sporočila, ki jih nisem ne naročil, niti jih ne želim. Torej je to Spam SMS!?!

In seveda, guglanje da informacijo, da nisem edini, ki se sooča s SMS spamanjem podjetja MundoMe Slovenija, ki je organizator SMS klubov. V bistvu je organizator – Vivazz Mobile B.V , P.O. Box 8196, 3503RD, Holland, tehnični izvajalec tega pa je podjetje DIMOCO Direct Mobile Communications GmbH, Liebermannstrasse A01/405, 2345 Brunn am Gebirge, Avstrija.

Na spletnem mestu imajo v pravilih in pogojih uporabe zapisano v 4. točki – Potek klubov SMS Mundome

Uporabnik lahko včlanitev v klub SMS zahteva na internetnem portalu www.si.mundome.com, tako da vnese svojo mobilno številko, nato označi operaterja pri katerem je naročnik ali uporabnik predplačniškega sistema in potrdi splošne pogoje, ki se nahajajo na spletnem mestu www.si.mundome.com ter na katere bo pred zahtevanjem opozorjen.

Po pravilnem vnosu ter potrditvi splošnih pogojev bo uporabnik na telefonsko številko, katero je vnesel na internetno stran, prejel brezplačno SMS sporočilo s podatki o imenu storitve, ponudnikom storitve, ceno posameznega SMS sporočila, frekvenco SMS sporočil ter naslovom kje se nahajajo splošni pogoji storitve. Za potrditev včlanitve oz. sodelovanja je potrebno odgovoriti z SMS sporočilom s tekstom DA na številko 6655 ali 6677. Z odgovorom ÈDAÇ, ki ga uporabnik pošlje na številko 6655 ali 6677 se včlanitev zaključi in se ponovno potrdijo splošni ter krovni pogoji storitev DIMOCO, ki se nahajajo na www.dimoco.at/agb.

Torej je vsa stvar preprosta! Nekdo nekje najde kup telefonskih številk in jim pošlje SMS sporočila, kot jih dobivam jaz in seveda je verjetnost, da bodo ljudje odgovorili na tako mamljivo ponudbo, zelo velika. Posledično je vse po predpisih, saj se lahko organizator izgovarja, da je nekdo drug vpisal mojo telefonsko številko v njihovo spletno mesto in posledično oni niso nič krivi!

Takle mamo! Torej nasvet, če dobivate takšne mamljive ponudbe, kot jih dobivam jaz – preprosto jih ignorirajte, saj v tem primeru, da ne odgovorite na SMS, se vam nič ne zaračunava (vsaj upam). Bom pa definitivno preveril račun konec meseca in če bodo tudi ti SMS-i zaračunani, bom zahteval denar nazaj!

Prilagam še tabelo, kako se odjaviti od sprejemanja sporočil (v primeru, ko jih že prejemate) – pošljete MUNDO STOP na 6677, oz. na številko 6655

Vsebina kluba Ime kluba in ključna beseda Odjava
Potrditev DA
Vse vrste mobilnih vsebin MUNDO STOP
Vse vrste mobilnih vsebin COOLIQ STOP
Vse vrste mobilnih vsebin Pushring STOP
Vse vrste mobilnih vsebin FUNSOUND STOP
Vse vrste mobilnih vsebin MUN STOP
Vse vrste mobilnih vsebin FIND STOP
Vse vrste mobilnih vsebin COOLLOVE STOP
Vse vrste mobilnih vsebin SOCCER STOP

blank