Kongresni trg v Ljubljani je bil poln. Preko 2500 (po mojih ocenah še več) udeležencev, ki so se po vzoru Occupy Wall Street zbrali in okupirali Ljubljano – Occupy Ljubljana. Zbor je potekal mirno, predvsem pa je bilo zanimivo gledati transparente, ki so jih nosili, prav tako pa je bil park poln petja, glasbe, bobnanja, pisanja po tleh, grafitiranja po papirju..

Množica ljudi je bila varovana s policijo, oz. policija je varovala objekte, ki pa niso bili niti najmanj ogroženi – ravno nasprotno – prav prijetno je v parku dišalo po marihuani.. Okoli 17. ure se je množica v strnjeni koloni odpravila proti Borzi – zopet varovana s policisti, ki so sproti zapirali ceste.

Je končno prišel čas, ko ima “narod” dovolj vsega? Je mogoče, da pobuda Occupy Wall Street zamaja svet, kot ga mi poznamo, oz. da se nekaj začne končno spreminjati? Sam dvomim, vendar upanje umrje zadnje!

3 Responses to Occupy Ljubljana, Occupy Wall Street – fotografije

 1. Swizec pravi:

  Mene pa predvsem zanima kok teh protestnikov se zaveda, da so v tistih 10%? 20%? max 30%? ljudi, ki tlacijo vse druge zato, da so gadgeti pa cunjce pa hrana mejckn cenejsi in je lajf tok bol uizi.

  Mislm, me zanima kok jih podpira idejo da se ukine ultra kapitalizem, ce bi zato kar naenkrat cene vsega sle za vsaj 5x gor ker je treba delavce posteno placat.

  PS: a si zamenjal font na blogu?

 2. Matej pravi:

  :(
  bi pričakoval malce bolj pestro poročilo ali pa vsaj razmišljanje o temi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.