Policija se je zelo dobro pripravila na včerajšnji shod Occupy Ljubljana. Poleg tega, da je bilo nebroj policistov, ki so bili peš, na motorjih, v maricah, na konjih, na kolesih… so poskrbeli tudi za snemanje celega dogodka?!?!

Namreč nedaleč od prizorišča dogajanja – Kongresnega trga in Borze, se je pojavljal moder kombi, k je imel na strehi precej zanimiv izrastek – kamero, s katero so, predvidevam, snemali udeležence, da bi lahko posnetke kasneje uporabili za ugotavljanje tistih, ki bi povzročili škodo na objektih.

Če se spomnimo par mesecev nazaj, je naša informacijska pooblaščenka prepovedala Googlu snemanje naših ulic iz vozila (Google Street Map). Sicer policisti verjetno ne bodo uporabili posnetkov in jih dali nekam na internet, vendar je vseeno precej čuden občutek, ko si tako nadzorovan – še posebej, ker ni nikjer na kombijo napisa – Pozor snemanje – ki mora biti na napravah za snemanje, če se pravilno spomnim daljnega pogovora z nekom, ki se malce bolj spozna na te zadeve, kot jaz.

Suma sumarum – policiji ne bo treba brskati po posnetkih, ker je bil shod in celotna povorka zelo kulturna. Je pa zanimiv občutek, ko si nadzorovan na vsakem koraku! #not

p.s.: vem, da se ne sme objavljati fotografij avtomobilov z registrskimi tablicami – vendar tokrat bom storil drugače in objavljam to vozilo brez brisanja registracije!!