Če vam ime Lilou v svetu “športa in plesa” ni poznano, potem ste približno na istem, kot sem bil jaz včeraj, ko sem se na povabilo Sama Vidica odpravil v Urban Roof, kjer je Red Bull organiziral breakdance delavnico!

B-Boy Lilou, po rodu iz Alžirje, droben in miren fant z očali, je zmagovalec Red Bull BC One battlea 2005 in 2009. Včerajšnja delavnica je bila razdeljena na dve skupini – na mlajše, katerim je pokazal par osnovnih trikov, vendar je bil presenečen, kajti nekateri med njimi so bili že odlični breakerji. Druga skupina pa je bila malce starejša in bolj izkušena, vendar razlika med Liloujem in njimi je bila neskončna.

Sam še nikoli v življenju nisem brejkal in verjetno tudi ne bom, saj za to potrebuješ precej bolj elastično telo, kot je moje, prav tako pa je potrebno biti fizično noro dobro pripravljen. Lilou trenira vsak dan po več ur in njegovi “triki” so hudičevo dobri. Ko so ga fantje po koncu delavnice spraševali razne stvari, mi je najbolj padel v uho njegov odgovor o tem, kaj stori ko je utrujen. To je namreč ločnica med vrhunskim športnikom in nekom, ki se s tem ukvarja amatersko – namreč vrhunski športnik bo stisnil zobe in bo nadaljeval s treningom, dočim ostali ljudje pa se bodo pri tem ustavili in rajši počivali. Samo nenehna vadba pripelje do vrhunskih rezultatov!

Lilou vs. Hong 10 – Red Bull BC One 2005

Lilou vs Cloud – Red Bull BC One 2009