V zadnjem času smo verjetno vsi opazili velike napise – Sedmi dan novembra bo konec tišine, ali Sedmi dan novembra boš spregovoril. Vprašanje, ki se mi je zastavljalo je bilo enako, kot se je zastavljalo vam – kdo hudiča je naročnik te oglasne akcije? Ali prihaja nova politična stranka in bo predstavljena 7. novembra je bil moj prvi pomislek.

Vendar sem potem opazil da se je na Facebooku pojavil dogodek spreGOVORI!, ki pa ga je kreirala Luna TBWA. Prav tako je “lunatbwa” objavil na YouTubeu video posnetke in fotografije na Flickr-ju, kjer se tudi vidi, kje so se vozila s temi “slogani” vozila.

Glede na to, da je veliko ugibanj, da za tem stoji Simobil, čigar “hišna agencija” je Luna TBWA, bi to lahko kar držalo. Vprašanje je samo še to, kaj bomo doživeli 7. novembra, oz. kaj prihaja v Slovenijo in bo povzročilo konec tišine?

Že pred časom sem dobil od kolega vprašanje – ti je znano da v Slovenijo prihaja nov virtualni mobilni operater (hostan na Simobilu) pod imenom BOB (www.bob.at)? Simobil ima zakupljeno tudi domeno www.bob.si že od daljnega leta 1999?

Je mogoče to to? Dobivamo novega virtualnega mobilnega operaterja?