Najbogatejši Slovenci 2011 – Sandi Češko, Igor Lah, Albin in Tatjana Doberšek, Mirko Tuš, Samo in Iza Login – Revija Manager

Lestvica za leto 2013 – Najbogatejši Slovenci 2013 – Revija Manager – Sandi Češko, Albin in Tatjana Doberšek, Joc Pečečnik

Lestvica za leto 2012 – Najbogatejši Slovenci 2012 – Sandi Češko, Joc Pečečnik, Samo in Iza Login

Lanskoletna lestvica najbogatejših Slovencev je bila po izboru revije Manager sledeča – Mirko Tuš, Igor Lah, Darko Horvat, Sandi Češko, Tomaž Lovše. Lestvica Najbogatejših Slovencev 2011 je drugačna, saj se je na prvo mesto uvrstil Sandi Češko s preko dvesto milijoni eurov ocenjenega premoženja. Na drugem mestu mu sledi Igor Lah, za njim pa so se razvrstili Albin in Tatjana Doberšek, Mirko Tuš, ter Samo in Iza Login (kdo ne pozna Talking Toma?) (vir lestvice)

  • Sandi Češko – 204,7 mio eurov – (Studio Moderna, TopShop)
  • Igor Lah – 129,4 mio eurov – (Ampelus holding, Kalantia Limited, Aluber, Ceeref,…)
  • Albin in Tatjana Doberšek – 119,1 mio eurov – (Engineering Dobersek)
  • Mirko Tuš – 100,1 mio eurov – (Tuš)
  • Samo in Iza Login – 77,7 mio eurov – (Outfit 7)

Skupno premoženje najbogatejših 100 Slovencev presega znesek 2,5 milijarde evrov, kar pa se mi niti ne zdi pretirano – sploh v primerjavi z bogataši iz sveta!

Lestvica 100 najbogatejših Slovencev
bo izšla jutri, v reviji Manager – Najbogatejši Slovenci 2011, kjer boste lahko preverili, če je na njej tudi vaš sosed, ali soseda.

Glede na to, da je Sandi Češko iz Izlak in “skoraj” sosed (na drugi strani hriba) in ker vem, kako je prišel do svojega bogastva, sem izredno ponosen na to dejstvo in lahko mirne duše zapišem, da mu povsem privoščim njegovo prvo mesto na lestvici – zaslužil si ga je! Tudi zaposleni v njegovih podjetjih se strinjajo s tem (Studio Moderna, TopShop, itd…)

  1. kako tuš ima 100 mio €, dolžan pa jih je 700mio € ?
    kje je tu logika, da je bogat z 600€ minusa ? Ali računa nemara , da bodo spet davkoplačevalci poravnali to luknjo?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja